01-04-2014
Na geruime tijd van relatieve radiostilte eindelijk weer een update met nieuws & meer over de Shiner Twins.
Het afgelopen jaar stond in het teken van allerlei neven-activiteiten: bandleden Richard, Jody en Roelof waren op meerdere podia in het land te zien met o.a. Rootbag, de Peter Green Tribute Band, Pure Soul Power en Qeaux Qeaux Jones, terwijl Jack langere tijd doorbracht in Austin TX voor het schrijven van nieuwe nummers (plus een aantal gastoptredens) met Malford Milligan, Harry Bodine & bandleden van The Subdudes en Patricia Vonne & Robert Laroche.
Een aantal van die nieuwe nummers zijn we op dit moment aan het opnemen voor een nieuwe Shiner Twins CD, die hopelijk later dit jaar klaar zal zijn. Binnenkort vertrekt Jack opnieuw richting Austin om daar diverse gastbijdragen van onze Texaanse brothers & sisters op te nemen, net zoals we dat gedaan hebben op onze laatst verschenen CD "Four Souls - One Heart".
Van Richard verscheen eind vorig jaar de schitterende instructie-DVD "50 Down Home Blues Guitar Licks You Must Know". Meer info hierover op de website van True Fire.
Onze voormalige drummer Nicky Hustinx siert deze maand de cover van de "Slagwerkkrant" (plus uiteraard een uitgebreid artikel/interview), en natuurlijk zijn wij daar supertrots op !!  De Slagwerkkrant is te koop in de betere kiosk, en hier vind je wat exclusieve info die niet in het blad staat.
Tenslotte spelen Richard en Jack volgende week zaterdag (12 April) in het Spiegeltheater in Middelburg tijdens de presentatie van de solo-CD van onze soul-brother Gait Klein Kromhof. Op die plaat vind je ook een aantal Shiner Twins bijdragen.
Meer Shiner Twins optredens volgen na de release van onze nieuwe CD ...
Hopelijk wordt het je nu duidelijk waarom we in de aanhef spreken van "relatieve" stilte, want je ziet dat er genoeg gebeurt (en gebeurd is) achter de schermen.
Wordt vervolgd ...

20-02-2013
In de 60er en 70er jaren brachten platenmaatschappijen regelmatig goedkope thema-verzamel-LP’s uit om hun artiesten te promoten, denk aan beroemde platen als That’s Soul, Fill Your Head With Rock en de bekende verzamel-LP’s van het Engelse Stiff-label.
Onze platenmaatschappij Suburban komt nu met een soortgelijke plaat: “Suburban Sleazy Listening: At The Juke Joint”, met daarop o.a. T-99, Cuban Heels, Reverend Peyton, BooBoo Davis en óók Uw aller Shiner Twins !!
Vanaf eind volgende week ligt deze verzamel-CD in de winkel voor de spotprijs van 4,95 Euro !!!  Uiteraard is de CD ook te koop via de webshop van Suburban, en vanaf deze webshop-pagina kun je de CD ook vooraf beluisteren via Spotify.
Er volgt een grote marketing-campagne met o.a. recensies in alle relevante magazines en websites, plus aandacht in allerlei gespecialiseerde programma’s op radio en internet.
Volgende week donderdag (28 Februari) is er een speciale release-party in de Ekko in Utrecht, met optredens van enkele bands die op de CD staan, zorg dat je erbij bent !!

13-01-2013
Vorige week speelden Richard en Jack (Shiner Twins acoustic duo) tijdens de Blue Room Sessions in de Verkadefabriek in Den Bosch; een intieme en zeer geslaagde avond. Op YouTube staan een paar fraaie videos van dat optreden: Somebody Waiting en Guide Me Lord. Check 'em out & enjoy the music !!

02-12-2012
Voor diegenen die gisteren niet konden luisteren naar Radio 2 en die het tóch graag willen horen: de Shiner Twins live-versie van de Woody Guthrie klassieker This Land Is Your Land. Enjoy !!

30-11-2012
Op maandag 10 December spelen Richard en Jack als acoustic duo tijdens de Woody Guthrie Tribute in de Melkweg in Amsterdam, samen met o.a. De Dijk, Daniel Lohues, JW Roy, Erwin Nijhoff en Fay Lovsky. In verband hiermee zijn Richard en Jack op zaterdag 1 December (morgen dus) te gast bij Felix Meurders en Dolf Jansen in het VARA radioprogramma Spijkers Met Koppen tussen 12.00 en 14.00 uur op Radio 2. Zij zullen daar Woody Guthrie's bekendste nummer This Land Is Your Land spelen. Er wordt op dit moment hard gewerkt om ergens volgende week (waarschijnlijk donderdag 6 December) hetzelfde te doen in De Wereld Draait Door, meer details volgen ...

20-10-2012
10 JAAR SHINER TWINS - JUBILEUM-CONCERT - CAFE WILHELMINA EINDHOVEN
En nóg een prachtige recensie met bijbehorende foto's van Joost Festen. Ook op de Real Roots Cafe website een mooie recensie van Paul Jonker. Muchos gracias !!

16-10-2012
10 JAAR SHINER TWINS - JUBILEUM-CONCERT - CAFE WILHELMINA EINDHOVEN
Het was een geweldige en onvergetelijke middag/avond afgelopen zondag, what a party !!!  Heel veel dank aan alle special guests (Roel, Gait, Nicky, Jan Donkers, Dirk Wagensveld en Hubert van Hoof), en evenveel dank aan jullie die er allemaal waren in een overvol Wilhelmina, you guys made us feel soooo good !!
Zowiezo heel veel dank aan iedereen voor alle steun en vriendschap de afgelopen 10 jaar: that's what keeps us going amigos !!
Er staan 10 hele mooie filmpjes op YouTube (met dank aan Joost Festen):
- Hold On (featuring Dirk Wagensveld & Roel Spanjers)
- Find Your Way Home (featuring Roel Spanjers)
- Lord And The Devil (featuring Gait Klein Kromhof & Roel Spanjers)
- There Is Something On Your Mind (featuring Jan Donkers & Roel Spanjers)
- Somebody Waiting (featuring Roel Spanjers)
- Great Day (featuring Gait Klein Kromhof, Roel Spanjers & Hubert van Hoof)
- Is Anybody Going To San Antone (featuring Roel Spanjers)
- She Can Feel (featuring Roel Spanjers)
- Drown In Your Arms (featuring Roel Spanjers)
- What'd I Say (featuring Roel Spanjers)
En een schitterende recensie plus foto's op de Bluesbreeker-website (met dank aan Wil Wijnhoven). Eveneens mooie foto's op de Facebook-pagina van XH-Blues (met dank aan Xander Hagens). En nóg meer mooie foto's op de Facebook-pagina van fotograaf Leo Gabriëls. Thanks guys !!
See y'all soon ... Jack-Richard-Jody-Roelof.

19-08-2012
10 JAAR SHINER TWINS - JUBILEUM-CONCERT
Om ons 10-jarig bestaan te vieren spelen we op zondag 14 Oktober a.s. een éénmalig jubileum-concert, bijgestaan door een flink aantal gasten, in Café Wilhelmina in Eindhoven. We raden iedereen aan om hiervoor tijdig kaarten te reserveren op de "agenda"-pagina van www.cafewilhelmina.nl, want vol is vol.
Special guests die je die dag kunt verwachten zijn o.a. Roel Spanjers (keyboards), Gait Klein Kromhof (harmonica), Jan Donkers (VPRO-coryfee in zijn nevenfunctie als "reverend"), Hubert van Hoof (KRO & L1-Radio, een voor velen vertrouwde stem als spreekstalmeester), Nicky Hustinx (onze ouwe drummert) en Dirk Wagensveld (inderdaad, de zoon van, on the bass). We sluiten niet uit dat er nog wel wat meer mensen het podium met ons zullen delen, maar dat blijft nog even een verrassing ...
Ook zullen er -voor de diehards- een klein aantal unieke Shiner Twins live-CD's en DVD's verloot worden.
Als voorproefje stond er onlangs op Neerlands grootste cultuurwebsite 8Weekly.nl een mooi artikel naar aanleiding van een recent interview.
Meer info over dit speciale optreden kun je vinden in het betreffende persbericht.
Wij gaan er in ieder geval een onvergetelijke dag van maken op 14 Oktober, so be there or be square !!

20-04-2012
Een hele grote held van ons is er niet meer, Levon Helm, de fantastische drummer en zanger van The Band, een mooie en zeer aimabele mens.
Richard en Jack stonden gisteravond tijdens hun optreden in Tegelen/Venlo stil bij Levon rond 21.00 uur, en zagen 's nachts bij thuiskomst dat dat ongeveer het tijdstip van z'n overlijden geweest is. Mooi, maar ook heel bizar ...
Respect & safe travels brother ...

15-04-2012
Volkomen terecht en verdiend heeft toetsenman en good buddy Roel Spanjers gisteren een Dutch Blues Award mee naar huis mogen nemen, onze welgemeende felicitaties !!  Voor Richard en Jody is het helaas bij nominaties gebleven.
Er verschenen onlangs nog een paar mooie recensies van onze recente optredens in Enschede en Eindhoven, je kunt ze hier nalezen. Van dat laatste optreden kun je een vijftal fraaie filmpjes vinden op YouTube: All In Store, Somebody Waiting, She Can Feel, Ain't Nobody en The Last Time.

26-03-2012
10 JAAR SHINER TWINS
Gisteren (25 Maart) was het precies 10 jaar geleden dat de Shiner Twins voor het eerst samen speelden, toen nog met Dick en Nicky, als begeleiders van Malford Milligan. Reden voor een bescheiden feestje ?  In elk geval reden genoeg om er, met Jody en Roelof, met gepaste trots bij stil te staan: a.s. zaterdag (31 Maart) in Enschede op het Nix Podium, en de maandag erna (2 April) bij Meneer Frits in Eindhoven. Op deze laatste plek was het de vorige keer dat we er speelden uitverkocht, dus we raden je aan tijdig kaarten te reserveren via deze link.
Twee weken hierna wordt bekend of Richard en Jody (en ook Roel Spanjers) dit jaar in de prijzen vallen, beter gezegd of ze een Dutch Blues Foundation Award in de wacht gaan slepen. Op 14 April weten we meer, let’s keep our fingers crossed !!

09-03-2012
Alle Shiner Twins CD's zijn nu te koop via de officiële ONLINE STORE van onze distributeur Suburban, voor een mooie prijs, veilig betalen, snelle levering, en géén verzendkosten binnen Nederland.
All Shiner Twins CD's are now available from our distributor Suburban's official ONLINE STORE, reasonably priced, with safe payment-options, and fast delivery.

04-10-2011
Gisteren werd bekend dat er twee Shiner Twins zijn genomineerd voor de Dutch Blues Awards dit jaar, Richard van Bergen als beste gitarist en Jody van Ooijen als beste drummer, en daar zijn we uiteraard héél trots op !!  Hetzelfde geldt overigens voor toetsenman en goede vriend Roel Spanjers. Eerder dit jaar viel mondharmonicaspeler Gait Klein Kromhof ook al in de prijzen, dus dat gaat wel lekker zo. De uiteindelijke toekenning en uitreiking van deze awards zal plaats vinden in April volgend jaar, maar je kunt nú al op Richard, Jody en Roel stemmen (tot 1 December a.s.), en dat gaan we natuurlijk snel met z’n allen doen !!

27-09-2011
Volgende week zondag (9 Oktober) spelen we op een van de mooiste concertpodia van het land: cultuurpodium "Roepaen" in Ottersum (dichtbij Nijmegen). We hopen jullie daar allemaal te zien !!  Het is aan te raden om kaarten in de voorverkoop te bestellen via http://www.cultureelpodium.nl/.
Kijk hier wat er inmiddels allemaal geschreven is over "Four Souls - One Heart" ...
Plus ... volgende week zaterdag (8 Oktober) zijn we te gast bij Jaap Boots op VPRO Radio, live-sessie plus interview tussen 14.00 en 16.00 uur in de JaBo Gumbo Show op Radio 6, dus zorg ervoor dat dan je radio aanstaat !!

26-07-2011
Sinds het uitkomen van "Four Souls - One Heart" is er een stortvloed aan schitterende recensies verschenen, je kunt ze hier allemaal lezen. Volgende maand komen daar nog recensies bij in o.a. Heaven, Revolver's Lust For Life, Fret (waarin ook een paginagroot artikel), Music Maker en Back To The Roots.
De #1-positie in de Euro Americana Chart van Juni en mooie reacties in "brede" media zoals Nu.nl, 8Weekly en het grote Belgische P-Magazine (CD van de week) zijn de kers op de taart, maar het mooiste is dat we aan alle reacties merken dat de essentie van de nummers op de plaat overkomt en gewaardeerd wordt.
Samples van de nieuwe CD staan inmiddels op de website, klik hier om ze te beluisteren. Dat kun je ook doen op websites als Spotify, iTunes, eMusic en Amazon, waar je de CD eveneens legaal kunt downloaden. Als je liever de échte CD hebt (met fraaie digipack) kun je terecht bij alle gespecialeerde CD-winkels en webshops, of natuurlijk bij een van onze optredens.
En als nu ook nog eens de zon gaat schijnen, hebben we een prachtige zomer ...
See y'all soon !!

07-06-2011
En het gaat maar door; nu óók een prachtige recensie op Nederlands grootste en belangrijkste nieuws-website Nu.nl !!!!

05-06-2011
Schitterende recensies van zowel de nieuwe CD als de CD-presentatie, en we staan deze maand op nummer 1 in de Euro Americana Chart !!!!!! Ooh yeah !!!

20-05-2011
Life goes on, dat geldt ook voor Uw aller Shiner Twins. We hebben de afgelopen weken veel zitten nadenken en bespreken hoe we nu verder zullen gaan na het plotselinge overlijden van Dick. Er komt geen "vervanger" voor Dick, dat is voor ons gevoelsmatig onmogelijk, Dick zal altijd onlosmakelijk met de Shiner Twins verbonden blijven. Maar we gaan wél verder, met een "nieuwe" bassist; vanaf 1 September komt goede vriend Roelof Klijn bij ons spelen, en daar zijn we heel blij mee !!  Roelof is al jaren de “rhythm-buddy” van onze drummer Jody, ze speelden samen in o.a. The Strikes en op dit moment ook in de band van Dede Priest. Omdat Roelof voorlopig nog andere verplichtingen heeft, en ook rustig z’n eerste vaderschap wilt beleven deze zomer, hebben we afgesproken dat we vanaf 1 September samen op het podium zullen staan.
Tot die datum zullen de bas-honneurs waargenomen worden door Andert Tijsma uit Amsterdam, een hele fijne bassist en dito mens, we hebben eergisteren voor het eerst met hem samen gespeeld, we spreken dezelfde taal, Dick zou trots op ons zijn !!
Volgende week zondag (29 Mei) presenteren we onze nieuwe CD "Four Souls - One Heart" in Café Wilhelmina in Eindhoven, met een aantal dierbare special guests, komt allen daar naartoe !!  En omdat het erg hard gaat met de reserveringen, hierbij nogmaals het dringende advies om dat te doen via de agenda-pagina op deze link, de kans is groot dat het een uitverkocht concert wordt, en het zou vervelend zijn als je er dan niet meer in kunt.
Twee dagen eerder, op vrijdag 27 Mei, spelen we voor de eerste keer zonder Dick in Poppodium Xinix in Nieuwendijk. Ook voor dat optreden kun je kaarten reserveren, ga daarvoor naar deze link.
We hopen jullie allemaal te zien volgende week, dat zullen we ook wel nodig hebben ...  Richard-Jack-Jody

14-05-2011
Beluister hier alvast een voorproefje van "Four Souls - One Heart" en laat ons gerust via onze email horen wat jullie ervan vinden, we horen het graag.
De officiële releasedatum van de CD is 30 Mei, de CD-presentatie is op zondag 29 Mei traditiegetrouw in Café Wilhelmina te Eindhoven, aanvang 17.30 uur (een uurtje later dan normaal). Het is zeer aan te raden om hiervoor te reserveren: dat kun je doen via deze link, klik vervolgens op de "Agenda"-pagina en ga naar de betreffende datum.
Volgende week meer nieuws over wat er verder binnenkort nog allemaal staat te gebeuren ...

04-05-2011
Er zijn de afgelopen week ter nagedachtenis aan Dick een aantal mooie verhalen verschenen. Een selectie daaruit kun je hier lezen.

30-04-2011
Gisteren hebben we met velen van jullie afscheid genomen van Dick Wagensveld, op een indrukwekkende manier, met veel muziek. Hoewel nog steeds heel onwerkelijk, was het een gedenkwaardige dag.
Mede namens Dick’s vrouw Sijmy en zoons Chris en Dirk heel hartelijk dank voor de enorme stroom hartverwarmende reacties, we hebben er allemaal veel steun aan gehad.
Richard-Jack-Jody.

26-04-2011
Sprakeloos en totaal verslagen ... onze bassist en good buddy Dick Wagensveld is gisteravond tijdens een optreden in Asten door een hartstilstand overleden, op de belachelijk jonge leeftijd van 53 jaar.
Heel onwezenlijk allemaal ... zeker nu we net een prachtige nieuwe CD opgenomen hebben waar ook Dick heel erg enthousiast over was.
Dickieboy ... "Four Souls - One Heart" ... safe travels amigo ...
Richard-Jack-Jody.

11-04-2011
We zijn er héél trots op dat goede vriend Gait Klein Kromhof door de Dutch Blues Foundation verkozen is tot Nederlands beste mondharmonica-speler. Namens Gait veel dank aan iedereen die op hem heeft gestemd. De betreffende award is afgelopen zaterdag aan Gait uitgereikt door Candye Kane.
Gelukkig heeft Heer Kromhof z'n partijen op twee nummers van de nieuwe CD al ingespeeld, want dat zou anders wel eens onbetaalbaar kunnen worden ...

29-03-2011
Afgelopen weekend hebben we de opnames voor onze nieuwe CD “Four Souls - One Heart” afgerond. Althans het grootste gedeelte, want volgende week gaat Jack in de studio van Willie Nelson in Austin nog wat opnames maken voor het album met enkele Texaanse amigos. Wie dat zijn, dat blijft nog even een verrassing ...
We zijn allemaal heel trots op het resultaat, zowel de band als de songs zijn nog wat volwassener geworden, een mooie stap vooruit. Veel van de nummers op de nieuwe CD hebben we nog nooit live gespeeld, iets wat we heel bewust zo gedaan hebben. Die nummers zijn eind Mei dus net zo nieuw voor jullie als voor ons. Dit zijn de titels: My Father’s Eyes, Someone Like You, Great Day, Never Take No For An Answer, Hold On (To What You Got), Driftin’, See You In My Dreams, The Last Time, She Can Feel, Nobody But You, Ain’t Got Wings To Fly en Met An Angel. Ook onze nieuwe versie van Find Your Way Home zal op “Four Souls - One Heart” komen te staan.
Er zijn onlangs prachtige foto’s geschoten voor de hoes door onze vaste fotograaf Ronald de Boer. Ook dat resultaat kunnen jullie allemaal bewonderen op zondag 29 Mei tijdens de officiële CD-presentatie in Café Wilhelmina in Eindhoven. Je kunt hiervoor kaarten reserveren via deze link, entree is €10, aanvang is 17.30 uur (uurtje later dan normaal) en er zullen dan verschillende special guests meespelen ...  -wordt vervolgd-

02-03-2011
De nieuwe (derde) Shiner Twins CD begint al aardig vorm te krijgen; een waardige opvolger van de vorige twee succesvolle albums, en weer een stap vooruit naar een nóg volwassener en eigenwijzer bandgeluid. Er is heel bewust gekozen voor nog meer “diepte” in de songs op zich, het gebruik van verschillende stijl-elementen binnen de songs, en een wat minder fragmentarisch geheel dan voorheen, onder andere geïnspireerd door wat bijvoorbeeld The Band ook altijd zo hoog in het vaandel had staan.
Songwriters Richard en Jack zijn ditmaal wat meer met “songs” en wat minder met “grooves” op de proppen gekomen, waardoor de nieuwe CD een meer song-gericht album zal worden dan zijn beide voorgangers. Uiteraard mét de kenmerkende fraaie harmonies en spannend in elkaar vloeiende gitaarlijnen van de heren, en de bekende stuwende ritmes van bassist Dick en drummer Jody. Verder werken er ook weer verschillende gasten mee.
De toepasselijke titel van de plaat wordt “Four Souls - One Heart”, de release staat voorlopig gepland voor eind Mei. De officiële CD-presentatie zal plaatsvinden op zondag 29 Mei, traditiegetrouw in Café Wilhelmina in Eindhoven.
Na de release van het album zal de band ook weer veelvuldig op de Nederlandse podia te zien zijn. Meer nieuws hierover binnenkort ...
Onlangs verscheen in Zweden de verzamel-CD “I Like It Better Here; More Music From Home” met daarop o.a. een nieuwe Shiner Twins versie van “Find Your Way Home”, het door Jack Hustinx samen met Malford Milligan geschreven nummer wat de openingstrack was van de CD “Sweet Cherry Soul” die we in 2002 samen met Malford Milligan gemaakt hebben. Er zijn inmiddels door heel Europa al aardig wat recensies verschenen waarin dit nummer als één van de beste tracks van de verzamel-CD genoemd wordt, en ook aan airplay ontbreekt het niet. Je kunt deze nieuwe versie van “Find Your Way Home” online beluisteren op Spotify en downloaden via bekende sites als iTunes en Amazon.
Tot slot … geachte dames en heren boekers: de Shiner Twins zijn nú tegen aantrekkelijke voorwaarden te boeken ter ondersteuning en promotie van de nieuwe CD. Neem hierover s.v.p. contact met ons op via info@shinertwins.com.

10-01-2011
Wat aan de late kant, we weten het, please excuse us, maar allereerst willen we jullie allemaal bij deze een fantastisch 2011 toewensen, met veel mooie muziek en in goede gezondheid. Én ... ergens in Mei ... een nieuwe Shiner Twins CD ...
Het is jammer dat we rond de Kerst een aantal optredens hebben moeten cancellen vanwege de sneeuw, maar de betreffende optredens zijn (of worden binnenkort) verplaatst naar nieuwe data, hou dus onze agenda in de gaten.
Dan zijn er nog twee interessante zaken te melden deze week: ten eerste natuurlijk morgen (dinsdag de 11e) het BENEFIET CONCERT voor de door brand verwoeste studio van Erik Spanjers en diens broer Roel, die ook z'n hele instrumentarium kwijt raakte, net zoals onze drummer Jody. Komt morgen allemaal daar naar toe, vanaf stipt 20.00 uur in THEATER KIKKER in UTRECHT met optredens van o.a. JW Roy, T-99, Shiner Twins, Sunset Travelers, Dede Priest, Erwin Nijhoff, Gerard van Maasakkers, Woost, Roosbeef en nog een hele hoop meer, het wordt zeker een gedenkwaardige avond. De entree is gratis, maar neem wel je portemonnee mee om zoveel mogelijk Euro's te doneren, het is tenslotte een benefiet !!
Verder kregen we vandaag uit Zweden wat promo-exemplaren binnen van de langverwachte "More Music From Home" verzamel-CD, de plaat waarvoor we een tijdje terug (in de Silvester Studio van Erik Spanjers) "Find Your Way Home" opnieuw opgenomen hebben, als duet gezongen door Jack en Richard, voorlopig exclusief voor deze Zweedse verzamelaar. Op de website van onze Zweedse agent Hemifran vind je alle informatie over deze CD, en je kunt hier alvast een preview beluisteren van de nieuwe versie van "Find Your Way Home". Laat ons weten wat je ervan vindt; info@shinertwins.com is ons email-adres.
Hopelijk tot morgen in Utrecht, en anders binnenkort some place else ...

30-12-2010
Het is nu ongeveer een week geleden dat door een tragische en noodlottige brand de Silvester Studio van Erik Spanjers in Utrecht volledig in de as gelegd werd, iets wat ons en vele anderen niet onberoerd heeft gelaten. Erik is echt álles kwijt, hetzelfde geldt voor Erik's broer Roel Spanjers die al z'n kostbare oude Hammonds en andere keyboards verloor, en drummer Jody van Ooijen wiens drumstel en bekkens nog in de studio stonden na de recente CD-opnames met de Shiner Twins. Vrij snel nadat het nieuws bekend werd is Nicky Hustinx (Shiner Twins ex-drummer) met een aantal vrienden begonnen met het op poten zetten van een benefiet-avond, om de gedupeerden een klein beetje tegemoet te komen in alle ellende en schade.
Dit speciale BENEFIET CONCERT gaat plaatsvinden op DINSDAG 11 JANUARI in THEATER KIKKER in UTRECHT. Opgetreden zal worden door o.a. JW Roy, T-99, Shiner Twins, Woost, Bart de Win en Most Unpleasant Men, en de lijst is op dit moment nog groeiende ....
Aanvang die avond is stipt 20.00 uur, zorg dus dat je er op tijd bent !!!

22-12-2010
Na een aantal dagen hard werken in de studio aan de opvolger van Southern Belles hoorden we vanochtend vroeg het afschuwelijke nieuws dat vannacht de Silvester Studio in Utrecht door brand volledig verwoest is. Het ziet ernaar uit dat studio-eigenaar Erik Spanjers zowel z’n studio-pand als z’n volledige studio-inventaris kwijt is. Hetzelfde geldt voor de complete prachtige collectie vintage keyboards van Erik’s broer Roel Spanjers. Ook het drumstel van onze drummer Jody stond nog in de studio en is dus ook verloren gegaan. Een regelrecht drama dus.
Enige kleine lichtpuntje voor ons is dat de backup van de recentelijk gemaakte opnames gespaard is gebleven. Hoe, waar en wanneer we echter verder kunnen gaan met de geplande opnames is op dit moment nog volledig onduidelijk. We hebben ook geen enkel idee of dit dramatische voorval effect zal hebben op de geplande release (begin Mei) van onze nieuwe CD. Op dit moment is onze prioriteit steun en hulp aan onze goede vrienden Erik en Roel, en natuurlijk aan onze drummer Jody.

04-10-2010
Jody en Gait: van harte proficiat !!!
Zowel Shiner Twins drummer Jody van Ooijen als mondharmonica-speler Gait Klein Kromhof (goede vriend en regelmatige gast) zijn genomineerd voor de Dutch Blues Awards dit jaar, en daar zijn we uiteraard héél erg trots op. De uiteindelijke toekenning en uitreiking van deze awards zal plaats vinden in April volgend jaar, maar je kunt nú al op Jody en Gait stemmen (tot 1 December a.s.) en dat gaan we natuurlijk met z’n allen doen !!

30-08-2010
De komende twee weekenden doen we ’n paar bijzondere optredens; onder de noemer “Feel That Southern Gospel” concentreren we ons -op speciaal verzoek- op de meer gospel-gerichte kant van de Shiner Twins. Eigen nummers en zorgvuldig gekozen covers uit de rijke southern gospel-traditie zullen elkaar afwisselen tijdens deze optredens.
Voor deze gelegenheid wordt de band aangevuld met special guest Gait Klein Kromhof, een van de weinige mondharmonica-virtuozen in Nederland die óók weet wanneer-ie niét moet spelen.

01-04-2010
Komende zondag (1e Paasdag) is er op de nationale radio ruim aandacht voor de Shiner Twins (in de VPRO-Gids zelfs de "Radiotip van de dag"): vanaf 20.00 uur bij de NPS op Radio 6 in het programma "Roots" live-opnames die door Hubert van Hoof en L1-Radio gemaakt zijn tijdens ons optreden op het BRBF Festival in het Belgische Peer van afgelopen zomer.
Verder de komende maand: op vrijdag 9 April is Reverend Jan Donkers opnieuw onze special guest bij een optreden in Amsterdam. Je kunt hier zien wat je dan zo ongeveer kunt verwachten.
En nóg een niet-alledaags optreden binnenkort: bekijk hier het persbericht over het eenmalige dubbel-concert wat we op zondag 25 April samen met Patricia Vonne uit Austin en haar band gaan doen in Eindhoven.
We hebben vorige week "Find Your Way Home" opnieuw opgenomen in de studio, en die nieuwe versie is erg mooi geworden, met duo-vocals van Jack en Richard. Volgende week komt Roel Spanjers daaraan nog z'n steentje bijdragen, daarna mixen, en dan kun je op onze site exclusief alvast een voorproefje horen voordat het nummer komende zomer in Zweden op een verzamel-CD uitgebracht wordt.

10-03-2010
Sinds het nieuwe jaar begonnen is hebben we weliswaar niet zoveel live gespeeld, maar er gebeurt tóch weer van alles aan de zijlijn wat ons van de straat houdt.
Allereerst hoorden we dat Waylon "Find Your Way Home" opgenomen heeft, de openingstrack van de CD die we in 2002 samen met Malford Milligan opnamen, geschreven door Shiner Twin Jack en brother Malford. We zijn uiteraard vereerd.
En éxtra actueel omdat we datzelfde nummer eind deze maand zélf opnieuw gaan opnemen voor een Zweedse verzamel-CD die komende zomer/najaar uit gaat komen. Een soort concept-plaat waaraan ook illustere collegae als Jackson Browne, David Crosby & Graham Nash en Jack "Peaceful Easy Feeling" Tempchin een exclusieve bijdrage leveren, je kunt in slechter gezelschap verkeren.
Verder worden Uw aller Twins door het Canadese gospel-trio The Sojourners bedankt in het boekje van hun nieuwe CD. Toen we vorig jaar voor hen (en Jim Byrnes) openden waren ze erg enthousiast over onze versie van "Great Day", en nu hebben ze het zélf opgenomen. Erg leuk, en wederom een eer !!
Naast het werken aan nieuwe nummers gaan we de komende tijd een paar erg leuke optredens doen, wat andere dingen dan normaal. Allereerst een speciale theater-achtige show in Wijk Bij Duurstede (26 Maart), fijn om weer eens in het midden van het land te spelen, want dat is best alweer een tijdje terug. Komt allen dus die kant op !!  Je kunt hier kaarten reserveren.
Dan staat er binnenkort een eenmalig dubbel-concert gepland samen met goede vriendin Patricia Vonne uit Austin en haar band (25 April in Eindhoven) waarbij we ook wat dingen samen gaan doen. In dezelfde stad spelen we op 28 Maart een soort preview voor het nieuwe Bright Light Festival wat daar komende zomer gaat plaatsvinden.
En op 9 April zijn we in Amsterdam te gast op een speciale roots-liefhebbers-avond waarbij de Amerikaanse Josie Kuhn voor ons zal openen. En het zou zomaar kunnen dat we die avond nog een zeer gedreven "reverend" als special guest op het podium erbij hebben. Check voor meer informatie onze agenda.
Er komen nog steeds met enige regelmaat mooie buitenlandse Southern Belles recensies binnen, met dank aan onze vrienden in Zweden (zie de reviews).
En dan nog even dit … om verschillende redenen (van goede aard) hebben we besloten om de eerder aangekondigde live-DVD van het BRBF Festival in Peer voorlopig even uit te stellen, first things first zogezegd.
We hopen jullie bij de komende optredens weer te zien, adios, Los Shiners.

31-12-2009
Op de valreep kunnen we terugkijken op een uiterst succesvol en enerverend jaar. Hoogtepunten aanwijzen is moeilijk; natuurlijk waren er de gedenkwaardige optredens op zowel het BRBF-Festival als Moulin Blues, maar er zijn zoveel meer geweldige dingen gebeurd in 2009. En als je dan zo'n jaar kunt afsluiten met een uitverkocht optreden op een van de fraaiste podia van Nederland (afgelopen maandag in Meneer Frits in Eindhoven), tja, dat zijn mooie dingen voor Uw aller Shiners. Mooie foto's van deze avond kun je vinden op foto's-1 en foto's-2.
De komende paar maanden zullen hoofdzakelijk in het teken staan van "werk achter de schermen": voorbereidingen voor onze geplande live-DVD, werken aan nieuwe nummers, en begin Maart gaan we de studio in. We zijn gevraagd om voor een Zweedse verzamel-CD "Find Your Way Home" opnieuw op te nemen, en dat gaan we met gepaste trots doen. Hoewel we dit nummer de laatste jaren vrijwel niet meer live gespeeld hebben, blijft het voor ons een essentieel nummer, waar we bovendien prachtige herinneringen aan hebben.
Vanaf Maart zijn we weer op diverse podia in den lande te vinden. Maar op deze laatste dag van 2009 willen we jullie allemaal eerst een goed, gezond, muzikaal en liefdevol 2010 toewensen !!
Dank aan iedereen voor alle steun en bijval het afgelopen jaar !!
See y'all soon .... Jack-Richard-Dick-Jody.

07-10-2009
We hebben een uitermate enerverende en inspirerende zomer achter de rug, met veel prachtige en succesvolle festivals, en ook de tour met Normaal was zeer geslaagd. Dank aan iedereen, we had a blast !!
Dankzij de enthousiaste inzet van onze goede vrienden van Hemifran in Zweden begint er nu ook van alles te gebeuren in de rest van Europa; "Southern Belles" wordt regelmatig gedraaid op allerlei internationale radio-stations, en er zijn inmiddels ook een aantal hele fraaie buitenlandse recensies verschenen. Het doet ons uiteraard goed om te lezen dat bijvoorbeeld het gezaghebbende Engelse Maverick magazine "Southern Belles" in een 4-sterren recensie bestempelt als "heart aching and heart warming, a truly astonishing collection of songs". Uiteraard zijn we zeer benieuwd waar al deze internationale aandacht toe gaat leiden .....
Verder kunnen we jullie alvast mededelen dat we besloten hebben om de schitterende video-opnames die onlangs gemaakt zijn tijdens het BRBF Festival in het Belgische Peer uit te gaan brengen als een officiële nieuwe live-DVD van de Shiner Twins. Meer nieuws hierover binnenkort .....
Sinds kort is er naast onze website ook een Shiner Twins MySpace pagina, met veel liefde gemaakt door good buddy Theo Looijmans, thanks amigo !!
Tot slot: op 28 december doen we een speciaal optreden in de "Ad van Meurs presenteert"-concertserie in het Muziekcentrum in Eindhoven. Hiervoor is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar (toegang is slechts 8 Euro); je kunt nú kaarten reserveren op de website van het Muziekcentrum.
We hopen jullie binnenkort weer ergens in het land te zien, adios .....
Jack-Richard-Dick-Jody.

22-07-2009
Hoe kun je lekkerder op vakantie gaan dan met zo'n memorabel optreden achter de kiezen als afgelopen weekend op de 25e editie van het BRBF Festival in het Belgische Peer ?  Het was werkelijk een genot en een eer om deel uit te maken van zo'n geweldige line-up. De eerste recensies zijn inmiddels al verschenen.
Er zijn van het optreden ook fantastische video-opnames gemaakt, meer nieuws hierover binnenkort ....
Lekker lezen op vakantie deze zomer ? Neem dan de laatste editie van het Heaven magazine mee (mooi artikel) of de nieuwe Back To The Roots met de Shiner Twins op de cover plus een 8-pagina's tellende cover-story met veel nog niet eerder gepubliceerde foto's (het betreffende interview kun je ook hier lezen).
Wij gaan de komende weken even energie opladen voor de rest van de zomer en het najaar. We zijn er weer op zondag 16 Augustus op het altijd gezellige Folkwoods Festival in Eindhoven, tot dan .....

18-06-2009
Het wordt weer tijd om je lokale kiosk eens te bezoeken: in het nieuwste nummer van het toonaangevende roots-magazine Heaven (Juli/Augustus) vind je een fraai en informatief Shiner Twins verhaal, gebaseerd op een uitgebreid interview van begin dit jaar. En in de komende editie van het Belgische Back To The Roots magazine (komt begin Juli uit) staan we zelfs op de cover, inclusief een 8-pagina's tellende cover-story !!  Zie hier de schitterende cover van het blad, lees hier het betreffende interview.
Lees ook de recent verschenen recensies van het Naked Song Festival, en nog wat nagekomen recensies van het Moulin Blues Festival.

19-05-2009
Nú te zien op onze website: een zestal video-fragmenten opgenomen tijdens het Moulin Blues Festival van 2 weken geleden.
- Guide Me Lord  (ook te zien op YouTube)
- Little Carol  (ook te zien op YouTube)
- Some Place Else  (ook te zien op YouTube)
- Shake 'Em On Down  (ook te zien op YouTube)
- Waiting For A Train  (ook te zien op YouTube)
- Be Ready  (ook te zien op YouTube)
Met veel dank aan de organisatie en de videocrew van Moulin Blues. Enjoy !!
(zie ook de Moulin Blues recensies en foto's-1 / foto's-2)

09-05-2009
We horen net het trieste nieuws dat 'n paar uur geleden onze zeer gewaardeerde musical friend Stephen Bruton uit Austin overleden is, uiteindelijk dus tóch geveld door die verdomde kanker waar-ie de afgelopen 2 jaar zo hard en trots tegen gevochten heeft. We miss you already man !!  Thanks for your inspiration, your kind words and advice throughout the years, your wit, and your great music.
Safe travels amigo ....
(luister hier naar een fraaie live-opname van Stephen's "Against My Will" door de meester zelf, samen met de Shiner Twins, eind 2006 opgenomen door L1-Radio - ©2006)

05-05-2009
Het afgelopen weekend was er zo een die we niet gauw zullen vergeten. Eerst op vrijdag een fantastische avond in Roepaen als support voor de geweldige Jim Byrnes en zijn even zo geweldige Sojourners, en de dag erna een flinke adrenaline-shot tijdens Moulin Blues, waar we samen met special guests Fokke, Roel en Gait nog lang aan terug zullen denken. Iedereen hartstikke bedankt voor alle warme en positieve reacties !!
Van beide optredens is inmiddels een aardig aantal fraaie recensies verschenen, er zijn mooie foto's gemaakt (foto's-1 / foto's-2) en in het zuiden van het land heeft iedereen van ons Moulin Blues-optreden 40 minuten live op L1-Radio kunnen beluisteren (thanks Hubert !!).
Bovendien zijn er tijdens Moulin Blues hele mooie live-opnames gefilmd; highlights daarvan zijn binnenkort te zien op onze website ....

18-04-2009
De publiciteitmachines voor een aantal van de komende festivals beginnen aardig op gang te komen; beluister hier de radio-spot gemaakt door de organisatie van Moulin Blues. En wat Moulin Blues betreft: in de nieuwe Oor worden Uw aller Shiners genoemd als dé aanrader voor het festival. "OOR-tip: Shiner Twins. We zeggen het nog maar eens: de Shiner Twins is een band om trots op te zijn. De band rond Richard van Bergen weet nu al twee albums lang mee te draaien in de internationale eredivisie van de Americana en rootsmuziek, en dat is is niet veel Nederlandse acts vergeven. Kwaliteit komt tenslotte altijd bovendrijven, en daarom staat dit gezelschap nu prominent op de affiche van Moulin Blues. Kijk op YouTube voor een hartverscheurende versie van Against My Will."
Ook de programmering voor de komende 25e editie van het BRBF Festival in het Belgische Peer is inmiddels helemaal rond. We staan daar op dezelfde affiche als o.a. Southside Johnny & the Asbury Jukes, Steve Winwood, John Fogerty, Roger McGuinn, Jeff Beck, Eli Paperboy Reed, de Derek Trucks Band en Rod Piazza. Dat belooft dus een héél gaaf feestje te worden !!
De Shiner Twins spelen in Peer op zaterdag 18 Juli als tweede band, om 13.15 uur, mét Roel Spanjers als special guest. Richard en Jody spelen er de avond ervoor ook al, samen met Dede Priest op de openingsavond.
Meer nieuws binnenkort .....

27-03-2009
We hebben het anderhalve maand stil moeten houden, maar nu mag het dan eindelijk bekend gemaakt worden: naast Moulin Blues staan de Shiner Twins komende zomer óók op de 25e editie van het vermaarde BRBF Festival in het Belgische Peer !!!  Sinds het bestaan van deze toonaangevende festivals heeft maar een handjevol bands in hetzelfde jaar op beide festivals gespeeld, uiteraard zijn we zeer verguld dat we daar nu bij horen. Op beide festivals zullen we aantreden mét goede vriend Roel Spanjers op toetsen; we spelen zelden in deze uitgebreide bezetting, zorg dus dat je erbij bent !!
Naast alle al eerder bevestigde festivals en de geplande shows met Normaal zijn er nog meer mooie optredens bijgekomen, zie hiervoor de agenda. Hetzelfde geldt voor nog een aantal CD-recensies en interviews/artikelen die onlangs verschenen zijn, je vindt ze bij de reviews.
Adios amigos, Southern Belles rule, see you soon .... Richard-Jack-Dick-Jody.

25-02-2009
Het is bijna twee maanden geleden sinds de vorige news-update; soms kan er veel gebeuren in twee maanden tijd. Allereerst kregen we vorige week van onze drummer Nicky te horen dat hij zich verder volledig wilt concentreren op het spelen met Marike Jager, geen volslagen verrassing, maar na zeven jaar samenspelen toch wel even slikken. We hadden eind vorig jaar al gemerkt dat het bijna onmogelijk is om gelijktijdig in twee succesvolle bands te spelen, vandaar dat we al besloten hadden om tot eind Mei te spelen met vervangers voor Nicky, om hem zo alle tijd en ruimte te geven om zich bezig te houden met alles waar-ie zich naast de Shiner Twins mee bezig hield. Maar daar is nu dus verandering in gekomen, en uiteraard wensen we Nicky alle succes.
Onze nieuwe drummer is Jody van Ooijen, bekend van o.a. The Strikes en de band van Dede Priest. Opnieuw een "junior" in de band, daar hebben we met opzet voor gekozen, we zijn er volledig van overtuigd dat hij de perfecte keuze is om de plek van Nicky in te nemen.
We hebben een druk voorjaars- en zomer-seizoen voor de boeg, met veel mooie festivals (we zijn onlangs ook gevraagd om het prestigieuze Naked Song Festival in Eindhoven af te sluiten), dito club-optredens, een tweedaagse blues-cruise, en uiteraard de zomer-tour met Normaal.
Met onze nieuwe CD gaat het ook nog steeds uitstekend: er verschenen links en rechts nog een aantal jubelende recensies en deze maand staat Southern Belles voor de vierde achtereenvolgende maand op een mooie positie in de Euro Americana Chart. Het komt niet zo heel vaak voor dat een plaat zo lang in die lijst staat, we zijn er uiteraard trots op.
Dan nog even de tip om deze maand ergens het gratis Fret Magazine op de kop te tikken, er staat een mooi artikel in over Uw aller Twins. En in het komende nummer van Heaven (half April in de winkel) staat eveneens een artikel gepland n.a.v. een uitgebreid interview wat we begin dit jaar gedaan hebben.
En tot slot iets waar we nog niet teveel over mogen vertellen maar .... een paar weken terug kregen we de bevestiging dat we komende zomer op nóg een hele mooie festivalplek spelen, binnenkort meer details ..... See y’all soon !!

30-12-2008
Het jaar zit er weliswaar bijna op, maar niet voordat we jullie eindelijk kunnen vertellen dat we op zaterdag 2 Mei volgend jaar bevestigd zijn voor het hoofdpodium van MOULIN BLUES !!!  Ergens in de tweede helft van de middag, voor ons de perfecte tijd om daar te spelen. We hebben het de afgelopen weken stil moeten houden op verzoek van de organisatie, maar nu mag het dus officieel naar buiten: zet 2 Mei dus alvast in je agenda voor een speciaal "Moulin Blues"-optreden samen met special guests Roel Spanjers en Gait Klein Kromhof, en good old buddy Fokke de Jong achter de drums (daarover zo dadelijk meer).
Ander goed nieuws: onze beide CD's waren al enige tijd legaal te downloaden via grote internationale sites als Amazon, E-Music, Rhapsody en Napster, maar nu óók via de Nederlandse iTunes Store, so check it out !!  Hetzelfde geldt trouwens voor de nagenoeg uitverkochte "Sweet Cherry Soul"-CD die we in 2002 opnamen met Malford Milligan. En speaking about Malford ... Jack is een paar dagen geleden nog op stap geweest met Malford in Austin, en bij deze de hartelijke groeten van Malford aan de volledige Nederlandse Shiner-aanhang. Hij stond erop dat we jullie via de website even zouden doorgeven dat hij zeer onder de indruk was toen hij All In Store en Southern Belles hoorde, dat-ie trots is op z'n voormalige begeleiders, en dat "the Shiner Twins rule" wat hem betreft, dus bij deze :-)
Je zult in onze agenda zien dat we de komende maanden vrijwel niet met Nicky spelen, maar tijdelijk met andere drummers zoals de jullie wel bekende Fokke de Jong (die Normaal in een ander bandje speelt) en Jody van Ooijen (voorheen bij the Strikes). Dit allemaal omdat Nicky momenteel omkomt in het werk. Had-ie maar niet op drie succesvolle CDs tegelijk moeten spelen, dan krijg je dat :-) Zowel Fokke als Jody zijn beiden pefecte vervangers voor Nicky, thanks guys !! Vanaf eind Mei spelen we weer in de bekende vertrouwde bezetting.
Rest ons om jullie allemaal een geweldig 2009 toe te wensen. Wij voelen in ieder geval dat 2009 een voortzetting gaat worden van alle moois wat er de afgelopen maanden al gebeurd is met Uw aller Shiners. So let the sun shine on in 2009 !!!

27-11-2008
Southern Belles are still doing mighty fine; een mooie 2e plaats in de Euro Americana Chart, nog steeds veel airplay op de radio, en nog steeds komen er prachtige nieuwe CD-recensies binnen.
De drie CDs die we inmiddels gemaakt hebben (twee maal Shiner Twins plus de CD met Malford Milligan) kun je inmiddels legaal downloaden via vrijwel alle bekende officiële download-sites, binnenkort hiervan een overzicht. De CDs zijn inmiddels ook bij alle bekende webshops te koop, dit voor het geval je ze niet kunt vinden in je lokale CD-winkel (die ze overigens moeiteloos kan bestellen via Suburban en Bertus). En natuurlijk zijn ze ook bij onze optredens te koop.
Maar er is meer .... Zoals jullie wellicht nog wel weten hebben we afgelopen zomer een aantal voorprogramma's gedaan voor Normaal. Dat is heer Jolink c.s. zó goed bevallen dat het Shiner ensemble gevraagd is om volgend jaar zomer de gehele Normaal veldtocht c.q. tententour voor de heren te openen, van eind Mei tot eind September, en daar hebben we natuurlijk geen nee tegen gezegd. We zullen jullie tijdig laten weten waar je je kunt inschrijven voor een spoedcursus "høken op z'n Shiners".
Verder zijn we ook bevestigd op de komende 10e editie van het gerenommeerde Folkwoods Festival in Eindhoven, evenals het jaarlijkse vierdaagse Breda Jazz Festival, en we zijn nog in onderhandeling met een aantal andere aardige festivals komende zomer. Alle laatste verwikkelingen en andere concert-data kun je vinden in onze agenda.

15-11-2008
Kijk hier naar de beelden van ons trio-optreden gisteren in Amsterdam in de talkshow "OBA Live" van Theodor Holman (voorheen bekend als "DeSmet Live"):
- "Best Days In Your Life"
- volledige eerste uur met:
   "Best Days In Your Life" (start op 06'30")
   "Better Believe" (start op 40'25")
- volledige tweede uur met:
   "Guide Me Lord" (start op 01'10")
   "Little Carol" (start op 17'20")
Verder zijn er nog een aantal fantastische nieuwe CD-recensies verschenen .....

04-11-2008
Een belangrijke dag vandaag in de Verenigde Staten, maar ook een hele belangrijke dag voor de Shiner Twins .... vanochtend werd bekend dat we deze maand met "Southern Belles" vanuit het niets op NUMMER 2 zijn binnengekomen in de Euro Americana Chart!!!  Deze lijst is zo'n beetje de "moordlijst" van de roots-scene in Europa, een mooier compliment is haast niet denkbaar, thanks !! We verkeren deze maand in het goede gezelschap van o.a. Lucinda Williams (#1), Bob Dylan (#6), Rodney Crowell (#8), Heybale (#13) en Eddie Floyd (#19).
De optredens die we de afgelopen paar weken gedaan hebben ter ondersteuning van de release van "Southern Belles" waren allemaal erg goed bezocht en zeer succesvol, van die dagen die we ons zeker zullen blijven herinneren. Ook wordt de CD goed gedraaid in alle roots-gerichte programma's op de radio, zowel nationaal als regionaal, in veel van die programma is de plaat tot CD van de week verkozen. Om over alle juichende recensies so far nog maar te zwijgen.
Het zijn mooie tijden voor Uw aller Twins :-) .....

22-10-2008
Vanaf vandaag kun je hier acht verschillende fragmenten van onze nieuwe CD "Southern Belles" beluisteren; ga naar music, check 'em out & enjoy the music.
Komende zondag vanaf 16.30 uur presenteren we de CD in Café Wilhelmina in Eindhoven, en komende maandag is de officiële release van "Southern Belles".
Het optreden volgende week woensdag in Amerongen is helemaal uitverkocht.
De eerste CD-recensies zijn inmiddels ook al verschenen, zie de reviews .... we vonden zelf dat we best wel een lekker tweede plaatje gemaakt hadden, maar dít is een dream come true ....

11-10-2008
Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan alle voorbereidingen rond de officiële release van "Southern Belles" op 27 Oktober a.s.  Er zijn inmiddels een aantal radio-uitzendingen bevestigd (zie onze agenda), die vrijwel allemaal ook via het internet te beluisteren zijn, en there's more radio to come, plus een aantal interviews voor kranten, magazines en gespecialiseerde websites.
Je kunt hier op onze website nog steeds luisteren naar 'n five-minute-preview van de nieuwe CD, en sinds vandaag ook visueel genieten van een schitterende SOUTHERN BELLES COMMERCIAL gemaakt door onze goede vrienden van Suburban. Je kunt de commercial uiteraard ook op YouTube bekijken.
Meer Southern Belles nieuws binnenkort .....

12-09-2008
Dear amigos, verser kan niet, afgelopen dinsdag hebben we de mastering afgerond in de vermaarde Wisseloord Studios, en hier is voor U allen alvast een five-minute-preview van onze nieuwe CD "Southern Belles", enjoy the music !!!
Reacties zijn uiteraard van harte welkom op info@shinertwins.com.
Wordt vervolgd .....

27-08-2008
Zoals jullie allemaal wellicht weten zijn we de afgelopen maanden druk bezig geweest met de opnames van onze nieuwe CD "Southern Belles", en het eind daarvan begint nu in zicht te komen. Als alles gaat zoals gepland kunnen we jullie binnenkort hier op de website een voorproefje laten horen van een aantal nummers van de plaat. Waar we in ieder geval alvast heel blij mee zijn is dat het handjevol mensen dat al iets gehoord heeft van het uiteindelijke resulaat (zowel hier in Nederland als in Austin) unaniem heel erg enthousiast is. Het lijkt erop dat datgene wat we graag wilden, een wat brutalere en rauwere plaat dan All In Store en nog wat meer de diepte in, gelukt is. Ook kregen we veel postieve reacties op de nieuwe nummers, ook niet onbelangrijk. We zijn zeer benieuwd om straks jullie reactie te horen.
Waar we ook zeer verguld mee zijn is het hoes-ontwerp van de nieuwe CD. We hebben van de gerenommeerde Amerikaanse fotograaf Henry Horenstein toestemming gekregen om een werkelijk schitterende foto die hij begin 70er jaren gemaakt heeft te gebruiken voor de hoes. Henry Horenstein heeft in die periode zo ongeveer iedere grote Amerikaanse country-artiest gefotografeerd, maar ook heeft-ie heel veel gewerkt in roadhouses en aanverwante plekken in het zuiden van de USA. Van al die foto's is 'n aantal jaren geleden een prachtig fotoboek van hem verschenen. Goed, we verklappen nog niks, nog even geduld, maar een betere tongue-in-cheek foto voor "Southern Belles" hadden we zelf niet kunnen bedenken.
Waar we jullie ook zeker even aan willen herinneren is dat we op zondagmiddag 26 Oktober a.s. de nieuwe CD officieel ten doop houden in Cafe Wilhelmina in Eindhoven. Er zullen die dag enkele speciale gasten meespelen die ons ook bij de opnames terzijde hebben gestaan, kortom: zet die datum alvast in je agenda !! Een week eerder (zaterdag 18 Oktober) doen we een soortgelijk optreden (maar dan zonder gasten) in ons favoriete plekje in het hoge noord'n van het land, de Rustende Jager op Terschelling. Ook daar zijn jullie uiteraard van harte welkom !!
De officiële releasedatum van "Southern Belles" is 27 Oktober en de distributie zal weer in de vertrouwde handen van Suburban zijn (cat.nr. STAG-251157).
Komende vrijdag spelen we samen met Normaal in Smithy's Palace in Eesveen, en zondag is het Shiner Twins duo (Richard & Jack) te zien tijdens de Acoustic Bluesroute in Vlaardingen. Hope to see y'all there ....

05-06-2008
We zitten weliswaar nog midden in de opnames van onze nieuwe CD, maar we hebben de afgelopen weken het volgende alvast besloten: de titel van het nieuwe album wordt "Southern Belles" (release eind Oktober via Suburban) en op zondag 26 Oktober is de officiële CD-presentatie in het Eindhovense Café Wilhelmina tijdens een dubbel-concert samen met Matt Schofield.
Natuurlijk wordt "Southern Belles" een soort logisch vervolg op "All In Store", met veel verschillende soorten nummers, maar het geheel gaat dit keer nog wat meer de diepte in. Misschien wel door de drie door traditionele southern gospel geïnspireerde nummers die erop komen te staan, of door de spiritueel getinte ballads, maar bovenal zijn we in de afgelopen twee jaar gegroeid als band, en weten we steeds beter wat we wél en niet willen met onze muziek.
Dat betekent dat we heel eigenwijs naast ingetogen gospels en ballads ook links en rechts behoorlijk stevig uitpakken, variërend van straight ahead rock'n'roll in de Thunderbirds traditie, southern boogie à la onze Texaanse vrienden met baarden, en Nawlinz-funk op Kleine Voeten. Maar laten we voordat we té enthousiast worden de opnames eerst maar eens afmaken, dat gaat allemaal de komende zomermaanden gebeuren. Een aantal nummers zullen jullie al wel kennen van de live-optredens, sommige nummers hebben we nog nooit live gespeeld, dit zijn de titels in willekeurige volgorde: Guide Me Lord, Better Believe, Ain't Nobody, So Many Tears, Waitin' For A Train, Nothing In This World, Best Days In Your Life, Better Be Ready, Chance For Romance, Love Can't Be Undone, Every Little Once In A While, Take You All The Way en Love Is My Religion. Wederom geen covers, allemaal nieuwe eigen nummers, we houden jullie op de hoogte ....
Komend weekend zijn we allereerst op vrijdag te gast in Heemskerk, en op zaterdag beginnen we met de eerste van een reeks voorprogramma's die we gaan doen voor Normaal, hope to see y'all there.

09-05-2008
Er staat in het nieuwste nummer van het maandblad "Fret" een prachtige live-recensie die we jullie zeker niet willen onthouden :-)  We zijn er blij mee dat datgene wat we iedere keer opnieuw proberen over te brengen weer eens precies goed opgepikt wordt. Je kunt het verhaal lezen bovenaan bij de reviews, waar trouwens nog veel meer moois te lezen valt over de recente tour met Harry Bodine.
Binnenkort meer nieuws over de vorderingen van onze tweede CD, tot dan .....
los Shiners.

01-04-2008
We zijn nog aan het nagenieten van de 12 dagen die we net achter de rug hebben met Harry Bodine; het was een erg geslaagde tour met acht optredens waarvan er een aantal tot de beste horen die we tot nu toe gedaan hebben. Op een of andere manier werkt het altijd weer inspirerend om met iemand van de andere kant van de plas te werken wiens muzikale visie zo hetzelfde is als de onze. Ook wederzijds was Harry zeer onder de indruk van de live-verrichtingen van Uw aller Twins, dus wie weet komt er nog ooit een vervolg.
Er zijn opnieuw een drietal hele fraaie live-recensies verschenen (zie de reviews), en Richard en Jack hebben in Antwerpen een erg leuk interview gedaan met de makers van de Belgische RootsTime website. Ook hebben de heren fotografen weer erg hun best gedaan, er zijn mooie foto's te zien op deze links: foto's-1 (Yvo Zels), foto's-2 (Michel Verlinden) en foto's-3 (Wil Wijnhoven).
Bijzondere bewegende beelden zijn te zien op YouTube ("Hip Street" met Harry Bodine in Enschede) met Richard hoogst uitzonderlijk op de bas (!!) omdat Dick er die avond op het laatste moment wegens omstandigheden niet bij kon zijn.
In Eindhoven hebben Harry, Richard en Jack na afloop van het optreden in Cafe Wilhelmina een uitgebreid en verrassend interview gedaan met VPRO's 3 Voor 12, wat binnenkort samen met een live-verslag te vinden zou moeten zijn op de betreffende website. Ook in het bekende Fret magazine gaat nog een live-verslag verschijnen (van het optreden in Roermond), in de gaten houden dus.
Voordat we deze zomer voor een aantal optredens op pad gaan met Normaal, gaan we in de tweede helft van April beginnen met de opnames voor de opvolger van "All In Store", met opnieuw de technische hulp van Erik Spanjers. We gaan proberen om eind deze maand klaar te zijn met het opnemen van de basistracks, en dan maken we alles ergens in de komende zomermaanden af. Als alles gaat zoals gepland, dan moet de nieuwe CD eind Oktober in de winkels liggen, we houden jullie op de hoogte van de vorderingen ..... Jack-Richard-Nicky-Dick.

04-03-2008
We zijn op dit moment bezig met de muzikale voorbereidingen voor de op stapel staande tour met Harry Bodine uit Austin. Alle info plus data vind je hier; we kunnen je aanraden te komen kijken als je kunt, het belooft een erg leuke samenwerking te worden. Mocht het je niet lukken, dan kun je altijd nog op dinsdag 25 Maart de radio aanzetten voor een 2 uur durende Shiner Twins en Harry Bodine special op Radio Katwijk met veel live-muziek en interviews. We zijn dan te gast in het programma Kippenvel van Ruud Heijjer, aanvang 21.00 uur, ook online via de computer te beluisteren via deze WebRadio-link.
Daarnaast zijn we ook voorzichtig begonnen met de voorbreidingen voor onze volgende CD, nummers selecteren en arrangementen uitwerken, we houden jullie op de hoogte ....
Je moet de komende zomer niet verbaasd staan te kijken als je de Shiners zomaar ineens tegenkomt op een wat onverwacht podium; we zijn gevraagd om een aantal voorprogramma's voor Normaal te doen op hun jaarlijkse "veldtocht", we zijn zeer vereerd, thanks guys !!  Data en plaatsen vind je in onze agenda.
Tot slot: zet volgende week donderdag-avond (de 13e) je radio standby, want Shiner Jack is dan te gast in het legendarische "Hubert on the Air" van radio-icoon Hubert van Hoof, te beluisteren van 21.00 tot 22.00 uur op L1 Radio in Limburg, en in de rest van het land ook via de WebRadio. Hubert en Jack kennende zullen we naast verrassende muziek ook de nodige mooie verhalen daarbij te horen krijgen, so tune in and enjoy the show.

11-02-2008
Zoals al eerder beloofd kun je vanaf vandaag 2 nummers gratis downloaden vanaf onze website; allebei exclusieve nummers die niet voorkomen op onze "All In Store"-CD. Allereerst "Great Day" wat een outtake is van de CD-opnames, maar wat niet op het album staat, en als tweede een live-versie van "Against My Will" met niemand minder dan componist Stephen Bruton als special guest in de hoofdrol, opgenomen tijdens Hubert's Hootenanny eind 2006 in Maastricht, zeer fraai en professioneel geregistreerd door de technici van L1-Radio, waarvoor uiteraard onze hartelijke dank.
Downloaden is simpel: ga naar music in het hoofdmenu, ga met het pijltje naar de betreffende titel, klik dan op je rechter muisknop, en kies vervolgens de optie "doel opslaan als". Enjoy the music !!

31-01-2008
Hot news: de Shiner Twins zijn gevraagd om komende dinsdag-nacht (5 Februari) als "de band" te gast te zijn tijdens de grote Super Tuesday radio-uitzending van de gezamelijke omroepen op Radio-1. Die uitzending vindt plaats vanuit het café van Studio Desmet in Amsterdam, en alle geïnteresseerden van de Amerikaanse voorverkiezingen, maar ook alle liefhebbers van de Shiner Twins zijn hierbij van harte welkom. De uitzending begint dinsdag om middernacht en zal duren tot 06.00 uur de volgende ochtend, wij zullen die nacht tussen 00.00 en 04.00 uur ieder uur een paar nummers live in de uitzending spelen. Als je er niet bij kunt zijn, zet dan in ieder geval de radio aan !!  Er schijnt incidenteel ook via een webcam doorgeschakeld te gaan worden naar de gelijktijdige uitzending op tv, dus wie weet .....

18-01-2008
Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de laatste voorbereidingen voor een tour die we eind Maart gaan doen langs een aantal podia in de lage landen samen met Harry Bodine uit Austin, Texas.
Harry Bodine is een zeer getalenteerde slide-gitarist en songwriter die al enkele malen eerder in Europa te zien was met zijn voormalige band Delta Roux, en nu dus samen met de Shiner Twins. En dat allemaal omdat de muziek op Harry's laatste CD "Which Way Home" zo veel raakvlakken vertoont met wat er op onze eigen "All In Store" staat, it's a small world.
Alle relevante informatie plus tourdata vind je hier.

03-01-2008
Happy newyear amigos !!  Met veel mooie muziek en good vibes ....
Op nieuwjaarsdag hebben we een verrassings-optreden gedaan op een van de fijnste podia van het land, de Rustende Jager op Terschelling, samen met onze special guests Gait Klein Kromhof (harmonica) en zanger/gitarist Jan Tekstra; een onvergetelijke middag en een prachtige manier om het nieuwe jaar in te luiden. Piet en Paulien wederom heel hartelijk bedankt voor jullie enorme gastvrijheid, you guys are the best !!
De komende weken zijn we hoofdzakelijk in het noorden des lands te vinden, met zowel band- als duo-optredens. Allereerst zijn Richard en Jack komende dinsdag (8 Januari) te horen bij de locale omroep in Zwolle in het radioprogramma van niemand minder dan Erwin Nijhoff (Prodigal Sons). Check voor de verdere data onze agenda, see y'all soon ....

18-11-2007
Vanmiddag een zeer geslaagd optreden gedaan in Café de Groot in Eindhoven, maar tegelijkertijd ook een heel vreemd optreden, en zeker ook heel intens.
Café de Groot is/was het café van Hans Sanders, de grote man en songwriter van Bots, een zeer gewaardeerde collega, met wie we deze afspraak ongeveer twee maanden geleden maakten. We wisten dat Hans ernstig ziek was, maar we wisten toen niet dat hij er vandaag niet meer bij zou zijn. Zoals jullie inmiddels via alle media hebben kunnen vernemen heeft Hans twee weken terug de strijd op moeten geven, maar op een of andere manier leek het alsof-ie vanmiddag ergens vanaf een voor ons onzichtbaar plekje zat mee te kijken, en te genieten. En dat voelde ondanks z'n fysieke afwezigheid goed, het was een heel speciale middag.
Er was gisteren een mooi portet van Hans te zien op Nederland-2 in het programma Vals Plat. Als je het gemist hebt, of als het nog eens terug wilt zien, kun je het hier nog eens bekijken.
Hans was een mooie en bijzondere mens, adios amigo !!
En natuurlijk wensen we Line en Marco heel veel sterkte toe .....
Jack-Richard-Dick-Nicky.

08-10-2007
De voorverkoop voor het speciale dubbel-concert dat we op 11 November samen met Champagne Charlie zullen gaan geven in Middelburg (klik hier voor de flyer) is inmiddels begonnen. Dit concert zal plaatsvinden in het Spiegeltheater, een klein intiem theater met een beperkt aantal plaatsen, dus reserveer je kaarten nú, want vol is vol. Je kunt je kaarten gemakkelijk online reserveren op de website van Theaterverkoop Zeeland voor de sympathieke prijs van 15 Euro. Het belooft een verrassende middag te worden op de 11e van de 11e. De aanvang is om 14.30 uur, wij hopen U daar allen te mogen verwelkomen....

28-09-2007
Thanks amigos !!!  Doordat jullie zo massaal gestemd hebben op de website van American Connection kwam "Find Your Way Home" gisteren met maar liefst 80% van de stemmen glansrijk als winnaar uit de bus. Sorry mama Emmylou en ladies Kraus en Etheridge, no offense please, het was maar een spelletje.
Frequenties en uitzendtijden van het programma (komend weekend) vind je hier.
Hopelijk zien we jullie komende zondag in Terneuzen.....

25-09-2007
Your votes please !!!  We zitten komend weekend met "Find Your Way Home" (van de "Sweet Cherry Soul" CD die we in 2002 met Malford Milligan maakten) in een soort wedstrijd in de uitzending van het onvolprezen KRO-programma American Connection; graag dus even hier en nu Uw stem uitbrengen !!!  Stemmen kan nog tot a.s. donderdag 27 September 12.00 uur.  Muchos gracias.

14-09-2007
In het nieuwe Oktober-nummer van het magazine "Brabant Cultureel" staat een fraai pagina-groot artikel over de Shiner Twins (zie de recensies). Het blad is te koop in de betere Brabantse boekhandels of via de website van Brabant Cultureel.

10-09-2007
We krijgen de laatste tijd regelmatig mailtjes van liefhebbers die onze "All In Store" CD willen bestellen via onze website. We willen jullie daarvoor graag doorverwijzen naar een viertal betrouwbare web-winkels waar je de CD gemakkelijk online kunt bestellen: Plato, Lucky Dice, Velvet Music en Bol.com.
Maar je kunt natuurlijk ook gewoon terecht bij je lokale CD-shop; een beetje winkel heeft 'm uiteraard gewoon in de bakken staan, maar mocht dat niet het geval zijn: iedere winkel in de Benelux kan de CD simpel en snel bestellen bij Suburban/Bertus (bestelnummer Suburban is STAGCD-291154, bestelnummer Bertus is C17501).
En we hebben natuurlijk ook altijd CD's te koop bij onze optredens .....

27-08-2007
Het Rosie Lee Roots Festival in Breda waar we a.s. zaterdag zouden spelen is helaas gecancelled. Maar we spelen diezelfde avond (1 September) om 20.30 uur een vervangend optreden (met de nadruk op gospel) in de Beyerd in Breda.

17-08-2007
Nog even onze laatste vakantiemuntjes opmaken, en dan gooien we over twee weken -met gebruinde torso- de trossen weer los met 5 optredens in September.
Allereerst een speciale gospel-en-aanverwanten-set op het door ons zeer gewaardeerde Rosie Lee Roots Festival in Breda. Het weekend daarna het Blues & Roots festival in Oosterhout, een trio-optreden tijdens de City Jam in Leeuwarden, en ons jaarlijkse bezoek aan het Eindhovense "thuisfront" in Café Wilhelmina, nog steeds het gezelligste roots-podium beneden de rivieren. Eind van de maand zijn we dan nog met 'n tweetal illustere gasten/amigos te gast bij Porgy & Bess in Terneuzen. Bij al deze optredens kun je flink wat nieuwe nummers verwachten, in het afgelopen jaar geschreven door Richard en Jack. Een aantal daarvan zijn volgende maand voor het eerst live te horen.
Richard en Jack hebben onlangs een soort gast-optreden gedaan met onze goede vrienden van Champagne Charlie, wat zó goed bevallen is dat we besloten hebben om in November een gezamelijk theater-optreden te gaan doen met twee volledige bands in het Spiegeltheater in Middelburg. Deze voorlopig eenmalige samenwerking staat gepland op zondagmiddag 11 November. Kaarten voor dit speciale concert kun je binnenkort bestellen op de website van het Spiegeltheater; be there or be square, en vol is vol !!
Verder wordt er dit moment achter de schermen hard gewerkt aan een tour samen met Harry Bodine uit Austin-TX als special guest. Harry is een zeer getalenteerd slide-gitarist en songwriter die vroeger speelde in de band Delta Roux, die in de jaren-90 twee uitstekende CD's hebben gemaakt. Harry Bodine's eerste solo-CD is onlangs verschenen en heeft al veel goede kritieken gekregen. Harry's muziek vertoont veel raakvlakken met die van de Shiners, met name de New Orleans kant, dit zou wel eens een hele interessante samenwerking kunnen worden. We houden jullie op de hoogte .....
Alle data en verdere info over bovenstaande optredens vind je bij de gigs.
We hopen jullie binnenkort weer allemaal te zien .... adios, los Shiners.

08-06-2007
Vanaf vandaag kun je hier weer een nieuw live-filmpje van de Shiners bekijken; Shake 'Em On Down, onlangs opgenomen in Roepaen te Ottersum. Helaas blijft de kwaliteit van het geluid achter bij de beelden, maar tóch veel plezier ermee .... (ook te zien op YouTube video-6).

02-06-2007
Zoals gebruikelijk veel festivals in deze tijd van het jaar, en als het weer zo blijft zoals het nu is, dan ziet dat er allemaal veelbelovend uit. Morgenmiddag doen we een surprise-instore in de Bullit Recordstore, al meer dan 25 jaar de no.1 CD-winkel van Eindhoven. We zullen daar o.a. een aantal nieuwe nummers spelen die Richard en Jack de afgelopen maanden geschreven hebben voor ons volgende album. De weken daarna zijn we te vinden op een paar hele mooie plekjes in het land: we gaan samen met JW Roy en Roel Spanjers op de fiets naar Drente voor het Roots On the Road festival, en twee weken later gaan we riddertje spelen op het kasteel van Amerongen tijden het Jazz At The Castle festival. Daar tussenin zijn we nog te gast in de Melkweg in Amsterdam tijdens de "Avond van het Spannende Boek", waar Richard en Jack een door VPRO's Jan Donkers geselecteerde murder-ballad ten gehore zullen brengen. Eind Juli zijn we dan nog te vinden op het Big Rivers festival in Dordrecht, en dan gaan de Twins even op vakantie. Alle data en verdere info vind je bij de gigs.
Mocht je in de tussentijd bekende gezichten zien bij andere bands, dan kan dat kloppen; Richard gaat de komende maanden een aantal optredens doen als gast bij bluesmama DeDe Priest uit Austin, en Nicky is ook regelmatig onderweg door het hele land met Woost.
De geplande single "Drown In Your Arms" staat voorlopig even in de ijskast en komt er misschien ook wel helemaal niet, wegens allerlei financiële perikelen die voortvloeien uit de enorme desinteresse voor roots-muziek bij de op de massa gerichte radiostations in den lande. Wél hebben we het plan om voor de liefhebbers wat exclusieve live-tracks en outtakes aan te gaan bieden op onze website, meer nieuws hierover binnenkort ....  Enjoy the summer, see y'all soon.

24-04-2007
Er zijn de afgelopen weken een aantal hele mooie recensies verschenen over ons optreden op de Southern Bluesnight in Kerkrade (zie de recensies). En van ons optreden in Roepaen staan een aantal fraaie foto's op de website van fotograaf Xander Hagens, thanks amigo !!
Aanstaande zaterdag zijn we weer in het Noorden van het land, in Veendam om precies te zijn, op een roots-festival met o.a. Ad Vanderveen in de lokale schouwburg. Voor de gelegenheid weer een keer met onze special guest drummer Fokke de Jong, omdat Nicky op dit moment aan het touren is met Patricia Vonne.
We hopen dat we samen met jullie komende maandag (Koninginnedag) van het prachtige weer kunnen genieten in het Valkenbergpark in Breda, waar Richard en Jack een gratis buiten-optreden zullen verzorgen als voorloper op het Rosie Lee Roots Festival, op dezelfde plek op zaterdag 1 September, waar we dan met de hele band zullen spelen. Meer info hierover op de Folkforum website ....
Voor de rest staan er nog meer leuke festivals gepland voor de komende weken, door het hele land, Sittard-Breda-Amerongen-Dordrecht; check de gigs voor meer info. En oh ja, we gaan binnenkort samen met JW Roy en Roel Spanjers op de fiets richting het Drentse platteland .....  Hope to see y'all soon .....

11-03-2007
Het is nog even wachten, maar op zaterdag 1 September spelen we op het Rosie Lee Roots Festival in het Valkenbergpark in Breda. We zullen daar een speciaal optreden doen met de nadruk op gospel en aanverwanten. Als voorproefje staan Richard en Jack als duo op dezelfde plek geprogrammeerd op Koninginnedag (zie de gigs voor meer info). Andere interessante festivals waar we binnenkort spelen zijn o.a. de bekende Southern Bluesnight in de Rodahal in Kerkrade (16 Maart) en het Americana Festival in de Bosuil in Weert (15 April) samen met JW Roy & Band, Birdcatcher (de band van Roel Spanjers) en Ad van Meurs, see y'all there !!
Het drummers-magazine "de Slagwerkkrant" met daarin een sfeervol verslag van het conservatorium-afstudeer-concert van ene Nicky Hustinx ligt nú in de winkel.
En tot slot ... opnieuw een paar mooie recente live-filmpjes, twee weken geleden opgenomen tijdens een heel geslaagde avond in Razzmatazz in Oost-Souburg:
That's How Strong My Love Is (onze versie van de Otis Redding classic)
Best Days In Your Life (een nog niet opgenomen Shiner Twins original)
Beide filmpjes zijn ook te zien op YouTube (video-4 en video-5).

14-02-2007
Afgelopen zondag hebben we een geslaagd radio-optreden gedaan bij AVRO's cultuurprogramma "Opium". Van het weekend daarvoor was zéker het optreden in de KHL in Amsterdam er weer zo eentje om te onthouden, met dank aan alle enthousiaste aanwezigen. Van "Against My Will" zijn die avond mooie video-opnames gemaakt (bedankt Olga) die je op onze website kunt bekijken, maar ook op YouTube (video-3).
In het Maart-nummer van maandblad Oor dat eind deze week verschijnt staat een aardig stukje over het dagelijkse leven van meester Richard ("De dayjob van ..."), en tevens een al maanden geleden toegezegde CD-recensie, zie voor beiden de recensies.
Vergeet niet a.s. dinsdag (de 20e) te luisteren naar VPRO's Cantina, waarin Jack uitgebreid aan de tand zal worden gevoeld door roots-godfather Jan Donkers. Later in het twee uur durende programma zal ook Richard aanschuiven. Het belooft een hele leuke en verrassende uitzending te worden, met uiteraard veel bijpassende muziek. "Cantina" is live te beluisteren tussen 12.00 en 14.00 uur bij de VPRO op de Concertzender (via de kabel), maar ook via internet, waar je het programma ook later nog eens opnieuw kunt beluisteren (zie de link hierboven).

24-01-2007
We zijn vereerd met de toevoeging van de Shiner Twins aan het programma van de komende Southern Bluesnight (16 Maart in Kerkrade), maar evenzeer met de uitnodiging van roots-guru Jan Donkers aan Jack en Richard als gasten in zijn programma "VPRO's Cantina" (op 20 Februari te beluisteren bij de VPRO op de Concertzender tussen 12.00 en 14.00 uur). En ja hoor, binnenkort verschijnt er een artikel over ons slagwerk-talent Nicky in de gerenommeerde "Slagwerkkrant", en een stukje over Richard (voor de klas !!) in de "Oor", evenals een CD-recensie.
Intussen zijn er wederom wat aardige CD-recensies verschenen (o.a. Country Gazette, Block en Fret), en ook een sfeervol verslag van een optreden afgelopen zaterdag in Breda (zie de recensies).
Gisteravond hebben we een live-sessie gedaan voor het radioprogramma van die andere roots-guru Hubert van Hoof in de studio van L1 in Maastricht. We hebben 11 nummers opgenomen, waaronder een aantal (nieuwe) nummers die niet op onze CD staan. Zodra alles gemixt is, wordt er besloten wat er in "Hubert On The Air" uitgezonden gaat worden, waarschijnlijk eind Februari of begin Maart.
Tegen die tijd komt er ook een single uit van de Shiner Twins featuring JW Roy ("Drown In Your Arms") waarop we als bonus voor de liefhebbers een aantal non-album tracks zullen zetten, details volgen ....
Tot slot: je kunt de live-filmpjes van Lord And The Devil en Somebody Waiting (opgenomen in Enschede met gast-drummer Fokke de Jong) nu niet alleen op onze website bekijken, maar ook op YouTube (zie video-1 en video-2).
Hopelijk zien we jullie de komende weken ergens in het land .....
Adios, los cuatro gemelos Shiner.

08-01-2007
And on the 7th day ..... waren de Shiner Twins uitgebreid te gast bij "Red Rooster Radio" van Omroep Venlo. In dat programma een prachtige radio-recensie .....

28-12-2006
Voor de laatste keer dit jaar een Shiner-news-update. Om te beginnen: wederom een hele mooie CD-recensie in het Belgische tijdschrift "Back To The Roots" van December (zie de recensies). Bovendien is "All In Store" ruim vertegenwoordigd in allerlei jaarlijstjes die momenteel de kop opsteken. In de jaarlijst van het radio-programma "Bluespotting" van Maastricht FM staan we zelfs op nummer 1 !!!  Bij een aantal andere radiostations en websites is onze CD verkozen tot "beste Nederlandse roots-CD van het jaar". En we zijn zeker niet vergeten dat de luisteraars van het oudste en beste roots- en Americana-programma op de nationale Nederlandse Radio (KRO's American Connection) "All In Store" op een 14e plaats hebben gekozen in de jaarlijst-top-50 van 2006 !!!
Maar er is nóg een belangrijke reden om de flessen te ontkurken: vorige week is onze drummer Nicky met vlag en wimpel geslaagd aan het conservatorium in Rotterdam. Nicky schitterde tijdens een indrukwekkende eindpresentatie, waaraan vele bekenden zoals JW Roy, Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk, Richard van Bergen, Ruud vd Boogaard, Arwen Linneman, Mike Roelofs en de band Woost belangeloos hun medewerking verleenden. Het was een mooie avond met veel verrassende muziek ......
De afgelopen maand werd Nicky's plaats bij de Shiner Twins ingenomen door Fokke de Jong (speelt Normaal in een ander bandje) die zich van z'n allerbeste kant heeft laten zien en horen tijdens een 8-tal optredens en radioshows door het hele land, it was a blast, gracias amigo !!  Kijk en luister naar twee mooie video-voorbeelden hiervan: je kunt kiezen uit Lord And The Devil en Somebody Waiting.
Tenslotte willen we iedereen bedanken voor de geweldige support en de hartverwarmende ontvangst van onze CD "All In Store" in het afgelopen jaar. Laten we van 2007 maar net zo'n mooi jaar maken .... HAPPY NEW YEAR FOLKS !!!
Ennuh ..... stem op zaterdag 6 Januari a.s. tussen 16.00 en 18.00 uur je radio af op Radio 2, want dan zijn we live te gast in het "TROS Muziekcafé" .....

18-12-2006
De afgelopen week was er weer zo eentje om te onthouden; zowel in Enschede als in de Witte Bal in Assen gingen de pannen eraf, en hetzelfde in Eersel en Cambrinus in Horst, mede dankzij de tomeloze inzet en de onweerstaanbare grooves van onze gast-drummer Fokke de Jong. Komende vrijdag spelen we voorlopig voor de laatste keer met onze dear amigo uit het hoge noorden.
En alwéér een hele mooie CD-recensie, dit keer in het toonaangevende roots-magazine "Heaven", vanaf eind vorige week in de betere kiosk verkrijgbaar, maar ook te lezen bij de recensies op onze website.
Bijna eind van het jaar, en dus is het links en rechts weer tijd voor de bekende jaarlijstjes. We zijn er heel blij om dat "All In Store" al op verschillende plekken is gesignaleerd. Maar the icing on the cake is toch wel dat de luisteraars van het beste roots- en Americana-programma op de Nederlandse Radio (KRO's American Connection) onze CD op een 14e plaats hebben gekozen in de jaarlijst van 2006, we zijn er echt trots op, heel hartelijk dank hiervoor !!!

09-12-2006
It ain't over till it's over .... "All In Store" staat voor de tweede achtereenvolgende maand hoog in de Euro Americana Chart !!!
Na alle geweldige recensies op verschillende websites beginnen nu ook de bekende magazines met het plaatsen van alleen maar lovende woorden over onze CD. "Revolver" en "Music Maker" zijn de eerste twee (check de recensies), we houden jullie verder op de hoogte .....
Vanaf vandaag beginnen we tot aan de Kerst met een 8-tal optredens met onze dear buddy en Normaal-drummer Fokke de Jong achter de ketels, als tijdelijke vervanger voor Nicky die al z'n tijd nodig heeft i.v.m. z'n afstuderen en bijbehorende presentatie aan het conservatorium over 'n paar weken. Natuurlijk wensen we Nicky hierbij alle succes. En wat Fokke betreft: welcome to the club amigo !!  Reken er maar op dat de komende weken de Nawlinz grooves je meedogenloos om de oren zullen vliegen. See y'all de komende paar weken in Enschede, Assen, Bergen op Zoom, Eersel, Helmond, Horst en twee keer in Veendam .... (waar en wanneer we precies spelen vind je onder gigs).

30-11-2006
Ons geplande optreden van a.s. zondag 3 December in "Roepaen" in Ottersum gaat niet door, maar is verplaatst naar maandag 9 April 2007 (2e Paasdag).
Verder nog een paar nieuwe recensies van "All In Store" ..... en binnenkort foto's op de website van de zeer geslaagde Hootenanny van Hubert van Hoof in Maastricht afgelopen zondag, waar we samen speelden met JW Roy, Roel Spanjers en Stephen Bruton als special guests.
En dan kunnen we jullie ook nog de verheugende mededeling doen dat "All In Store" komend weekend is gekozen tot CD v/d week bij het gerenommeerde KRO radioprogramma "American Connection" van Ruud Hermans, uitzending aanstaande zaterdag 2 December (deel 1) en zondag 3 December (deel 2) om 19.00 uur op de Concertzender, en donderdag- en vrijdagnacht op Radio 2.

08-11-2006
"All In Store" staat deze maand op nummer 2 in de Euro Americana Chart !!!
Dit is een toonaangevende lijst van 25 Americana-CD's, samengesteld door een 70-tal journalisten, DJ's, winkels en ander "belangrijk" gespuis uit het wereldje. Thanks amigos !!   En nee, we vinden het NIET erg om die prachtplaat van Solomon Burke & Buddy Miller voor te laten gaan :-)
Onze website is inmiddels ook te vinden op de Americana Startpagina, waarop je nog veel meer links kunt vinden naar allerlei andere interessante websites.

01-11-2006
Enerverende en hartverwarmende tijden voor de Shiners. De overweldigende stroom fantastische recensies van "All In Store" houdt maar niet op, thanks y'all !!!  En ook onze CD-presentatie in de Wilhelmina in Eindhoven was een onvergetelijk feestje, waarvan inmiddels ook een paar hele fraaie recensies verschenen zijn. Foto's van het Wilhelmina optreden kun je binnenkort zien bij de photos. Hartstikke bedankt aan iedereen die erbij was, in Eindhoven, maar ook de afgelopen week in Amerongen en Zeeland, you guys are the best !!!
Er zijn inmiddels flink wat radiostations die de CD opgepikt hebben, zowel regionaal als nationaal, en dat is natuurlijk ook prachtig; blijven draaien jongens, vinden wij helemaal geen probleem !!
En over radio gesproken; als je in Noord Brabant woont, of in de omgeving van Veendam of Bergen op Zoom, dan moet je je lokale radiostation in de gaten houden, want daar doen we binnenkort wat live radio-sessies. Om te beginnen zijn we a.s. zaterdagmiddag (4 November) te gast bij Omroep Brabant. Meer info vind je bij de gigs.
Verder kunnen we jullie de verheugende mededeling doen dat onze drummer Nicky eindelijk het snode plan heeft opgevat om medio December dan toch maar eens te gaan afstuderen aan het conservatorium. Omdat-ie voor de voorbereidingen van z'n eindpresentatie nogal wat extra tijd nodig blijkt te hebben, hebben we besloten om alle optredens van 5 t/m eind december met een speciale gastdrummer te doen: niemand minder dan de niet geheel onbekende Fokke de Jong, dierbare vriend van de gehele band, en in het dagelijks leven te vinden achter de ketels bij Normaal. We hebben eind vorig jaar ook al eens een paar optredens gedaan met Fokke als gast, reken maar dat de "Nawlinz-grooves" je in December om de oren zullen vliegen !!
Tenslotte, voor alle muziekliefhebbers in het land die om een of andere reden niet in staat zijn om naar een van onze optredens te komen, en die de CD toch graag willen aanschaffen, hebben we een drietal directe links gemaakt naar betrouwbare web-winkels waar je de CD online kunt bestellen: Plato, Lucky Dice en Bol.com. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon terecht bij je lokale CD-shop; een beetje winkel heeft 'm uiteraard gewoon in de bakken staan, en zo niet .... iedere winkel in de Benelux kan de CD simpel en snel bestellen bij Suburban/Bertus (bestelnummer Suburban is STAGCD-291154, bestelnummer Bertus is C17501).
Hopelijk zien we jullie binnenkort bij een van onze optredens .....
Adios amigos, Jack-Richard-Dick-Nicky.


16-10-2006
Vandaag is de officiële release van "All In Store". De afgelopen week heeft het alleen maar geweldige recensies geregend ...... check 'em out !! 

02-10-2006
En jawel, onze website in een heel nieuw jasje!! Heel veel dank aan amigo Looijmans voor het opstarten en bijhouden van de website tot nu toe, en vanaf vandaag zoals gezegd in een nieuw ontwerp gemaakt door Nicky (onze drummert) aansluitend bij het ontwerp van de nieuwe CD.
Ons recente optreden op Terschelling was de eerste gelegenheid waar we jullie onze nieuwe CD in een schitterende digipack te koop hebben kunnen aanbieden. Vanaf 16 oktober is "All In Store" ook voor alle winkels, mailorders en webwinkels in Nederland en België beschikbaar, want dan wordt de CD officieel gereleased door Suburban, met bestelnummer STAGCD-291154. De fysieke distributie van de Suburban catalogus wordt gedaan door Bertus Distributie, dus winkels e.d. kunnen probleemloos en rechtstreeks bestellen bij Bertus onder bestelnummer C17501.
Vanaf vandaag hebben we ook nog een extra fragment van "All In Store" toegevoegd onder music om te beluisteren; check it out & enjoy the music.
En tot slot: je kunt ons (de bandleden) vanaf nu ook bereiken via email; vragen en/of opmerkingen kun je sturen naar info@shinertwins.com. Dit adres geldt NIET voor informatie over boekingen en CD-distributie, daarvoor kun je het beste contact opnemen met Monkeyman of Suburban (zie contact).
Dat was het even voor nu, binnenkort meer ...... Jack.

07-09-2006
Tom Petty zei het al eens, the waiting is the hardest part, maar als alles goed gaat komen de kant en klare "All In Store" CD's ergens eind volgende week van de fabriek, in een schitterende 6-pagina's tellende digipack van de hand van onze trommelende designer, of zo je wilt onze designende trommelaar. En al zeggen we het zelf, Nicky heeft zichzelf weer eens overtroffen met dit ontwerp.
Eind volgende week beginnen we gelukkig ook weer te spelen, een flinke reeks optredens tot het eind van het jaar, te beginnen in het hoge noorden op Terschelling in de Rustende Jager, iedere keer dat we er spelen weer een warm badje, we kijken er reikhalzend naar uit !!  Dit zal het eerste optreden zijn waar we jullie onze nieuwe CD kunnen aanbieden, ruim voor de officiële releasedatum van 16 oktober. Dat is de datum waarop onze goede vrienden van Suburban uit Delft de CD officieel los gaan gooien voor de verkoop aan winkels enzo. Voor alle winkels in Nederland en België betekent dit dat ze de CD moeiteloos kunnen bestellen via Bertus Distributie, zij doen de fysieke distributie van de Suburban catalogus. Bertus is veruit de grootste en bekendste CD-distributeur van de Benelux, iedere winkel bestelt daar wel eens, gemak dient de mens.
Nicky gaat, zoals al eerder gemeld, binnenkort het uiterlijk van de website onder handen nemen, aansluitend bij het ontwerp van de CD. Daarop vooruitlopend staan er alvast wat nieuwe foto's onder photos (de voorkant van "All In Store" en een nieuwe recente bandfoto) en we hebben de bio aangepast aan de komende CD-release. More soon ........ Greetz, Jack.

14-08-2006
We hebben een drukke maand achter de kiezen, met veel airmiles en kilometers. Nicky is met een kleine onderbreking een maand door heel Europa op pad geweest met Patricia Vonne. Ik was zelf nog heel even ('n weekje) in and around Austin-Texas, en meteen daarna hebben we met de hele band een erg leuke week gehad tijdens ons tourtje op Corfu. Afgelopen zaterdag een heel geslaagd optreden gedaan op het Folkwoods Festival net buiten Eindhoven, kortom een hele aardige zomer tot nu toe.
Maar er zijn helaas ook wat mindere dingen te melden: door omstandigheden en onverwachte gezondheids-strubbelingen hebben we noodgedwongen een aantal dingen moeten cancellen en verzetten, waaronder de releasedatum van de nieuwe CD, en ook de CD-PRESENTATIE in Café Wilhelmina in Eindhoven, die nu gepland staat voor 22 OKTOBER (was 10 September), verander die datum dus even in jullie agenda's s.v.p.
De komende maand zullen we druk bezig zijn met het artwork en het rondbreien van distributie- en promotie-afspraken voor "All In Store", en vanaf 16 September verwachten we onze geplande optredens weer op te kunnen pikken. We zullen ook proberen om de komende maand een aantal recente foto's plus het hoesontwerp op de website te zetten, for your convenience zogezegd .....
See y'all soon ....... Adios, Jack.

04-07-2006
Vorige week hebben we de laatste hand gelegd aan onze nieuwe CD "All In Store". De mastering hebben we gedaan in de (legendarische) Wisseloord studio in Hilversum, kost uiteraard een paar centen, maar dat is dan ook wel hoorbaar aan het resultaat. We hebben een paar bevriende muzikanten al een tipje van de sluier opgelicht, en de eerste reacties zijn werkelijk overweldigend, en dat voelt uiteraard heel goed !!
Vanaf vandaag kunnen ook jullie van 7 van de 13 "All In Store"-nummers een fragment beluisteren onder music; hope you dig it too ......
Het 8e fragment is een live-versie van "Find Your Way Home", anderhalf jaar geleden opgenomen door de technici van het Limburgse L1 Radio tijdens Hubert's Hootenanny in Maastricht. Dit nummer stond op de Sweet Cherry Soul CD die we in 2002 opnamen met Malford Milligan, maar dit is de live-versie van de Shiner Twins, gezongen door Jack, die het nummer samen met Malford schreef. Exclusief te horen op onze website, want dit nummer staat niet op de nieuwe CD.
Over 3 weken vertrekken we naar het Griekse eiland Corfu voor een kort tourtje van 'n week; overdag een beetje lamballen in de zon en 's avonds spelen op verschillende plekken op het eiland, some guys have all the luck. Alles wijst erop dat deze trip minstens zo geslaagd zal worden als die van vorig jaar.
Hey amigos de musica, check de music link and enjoy the music !!!
Tot binnenkort, Jack.

01-06-2006
De afgelopen weken zijn Richard en Jack samen met technicus Erik Spanjers in de studio bezig geweest met het mixen van de nummers van de nieuwe CD, dus het eind begint in zicht te komen. Binnenkort kunnen jullie als voorproefje alvast teen en tander horen onder music, dus check it out !!  De titel van de CD wordt "All In Store", naar een van de nummers van de plaat. De release staat nog steeds gepland voor half September a.s. (10 September CD-presentatie in Cafe Wilhelmina in Eindhoven).
We hebben de volgende nummers opgenomen: All In Store, Some Place Else, Lord And The Devil, Lay Down, Little Carol, Somebody Waiting, Cutest Little Thing, Drown In Your Arms (gezongen door special guest JW Roy), Please Don't Take My Memories (duet van Jack en Patricia Vonne), Cravin' To Be Your Man, Till You Come Around, Mighty Fine Man (met een glansrol van Dick op de tuba, ooh yeah) en een heel mooi gloednieuw klein liedje wat de plaat gaat afsluiten getiteld Final Call. In totaal dertien nieuwe eigen nummers, geen covers dus, en daar zijn we eigenlijk best wel heel trots op.
We hebben ook nog Great Day opgenomen, een traditional gospel (bekend van o.a. the Staple Singers) die we live ook vaak spelen. Dit nummer zal waarschijnlijk gebruikt gaan worden als non-album bonustrack op de CD-single.
Komende zondag beginnen we weer met spelen, allereerst op het Elastiek Muziek Festival in Hilvarenbeek, en daarna zijn we volgende week woensdag de 7e in Middelburg en op zaterdag de 12e in Geldrop (meer details onder gigs), hope to see y'all there ....... Adios, Jack Shiner.  

18-05-2006
Amigos de musica,
Het heeft even geduurd, maar eindelijk is er dan een Shiner Twins website ...... voorlopig nog in een tijdelijk jasje verzorgd door Theo Looijmans, en straks na de zomer in een ontwerp van onze drummin' whizzkid Nicky, wat aan zal sluiten bij het artwork van onze op stapel staande nieuwe CD. Tot die tijd kun je in ieder geval op de website zien waar we de komende tijd te zien en te horen zijn (zie gigs), waar we te boeken zijn (zie contact) en natuurlijk is er de onvermijdelijke bio (zie bio). De rest van de "features" zullen gaan werken zodra het nieuwe artwork klaar is.
We zijn op dit moment druk bezig met het afmaken van de opnames van onze nieuwe CD, de eerste als "Shiner Twins", die zal bestaan uit 12 of 13 nieuwe nummers van de hand van Richard en Jack. De technische kant is wederom in de vertrouwde handen van Erik Spanjers, met wie we in 2002 ook de "Sweet Cherry Soul"-CD met Malford Milligan gemaakt hebben. Het wordt een zeer gevarieerd geheel, veel verschillende stijlen, met de zuidelijke staten van de USA als gemeenschappelijke thuishaven, maar dat zijn jullie inmiddels wel gewend van de optredens. We hebben voor de CD een heel fraai lijstje illustere gasten weten te strikken: Roel Spanjers (accordeon, hammond en piano), JW Roy (vocals), Patricia Vonne (vocals) en Gait Klein Kromhof (mondharmonica) hebben allemaal een inspirerende bijdrage geleverd, we zijn er alle vier trots op !!
De release van de CD (titel is nog niet bekend) staat gepland voor 10 September, de dag waarop we de CD officieel zullen presenteren in Cafe Wilhelmina in Eindhoven, be there or be square !!
Groeten en see y'all soon ....... Jack, ook namens de overige drie twins Richard, Dick en Nicky.