Terug

van de organisatie van het Rosie Lee Roots festival:

Beste muziekliefhebbers,
Tot mijn grote spijt hebben wij als organisatie moeten besluiten de derde editie van het Rosie Lee Roots festival te annuleren. De kaartverkoop tot op heden was zo dramatisch laag dat we zowel uit financieel oogpunt als uit respect voor de artiesten dit besluit hebben genomen.
Wij vinden het onacceptabel dat artiesten voor een leeg veld staan te spelen. Zij verdienen veel beter. We hebben onszelf afgevraagd waar het toch aan kan liggen, maar in onze optiek is het een optelsom van verschillende factoren, maar de belangrijkste is toch wel dat er te weinig mensen bereid zijn te betalen voor bands en muziek die men nog niet kent. Treurig, want ook dit jaar hadden we weer zeer bijzondere bands in petto. Bands die speciale repetities gepland hadden, omdat ze op ons festival eens iets anders wilden doen dan waar ze normaal mee bezig zijn, een zangeres die bijna niet meer in het openbaar op het podium te bewonderen is, een gelegenheids-formatie van 11 man die het komende jaar zeker niet meer op het podium te bewonderen zal zijn, omdat hun wegen zich scheiden. Ja, als ik het zo opschrijf is het voor mij ongelooflijk dat hier te weing mensen voor warm lopen. Maar helaas het is niet anders en gelukkig kunnen wij terug kijken naar in ieder geval twee zeer bijzondere eerdere edities.
Muziekliefhebbers, vrijwilligers, sponsoren én muzikanten bedankt! Rosie Lee wordt de sleeping beauty van Breda en wie weet wordt ze weer eens wakker gekust.
De voorzitter

27-08-2007