10 JAAR SHINER TWINS

plus special guests ROEL SPANJERS & GAIT KLEIN KROMHOF

zondag 14 oktober 2012 – Café Wilhelmina – Eindhoven
aanvang 16.30 uur – entree €10 – vol is vol !!!
reserveren zéér aanbevolen via www.cafewilhelmina.nl


De Shiner Twins worden door velen gezien als de beste Roots- en Americana band van de Benelux. En dat is niet zo verwonderlijk, want er is géén andere band die op zo’n unieke en eigenwijze manier zoveel verschillende muzikale stijlen uit het zuiden van de Verenigde Staten tot één geheel weet te versmelten. Rhythm & Blues, Soul, Country, Blues, Gospel, TexMex, New Orleans Funk, soulful ballads … je komt het allemaal tegen bij de Shiner Twins.
Dit jaar bestaan de Shiner Twins 10 jaar !!  Het begon allemaal in 2002 in Austin Texas toen zanger/gitarist Jack Hustinx door soulzanger Malford Milligan gevraagd werd om een Europese touring-band samen te stellen. Na deze samenwerking ging de kern van de band in 2004 verder als de Shiner Twins, met hun eigen repertoire. Inmiddels heeft de band hiermee een gedegen eigen reputatie opgebouwd, zowel als live-band als met hun succesvolle CD’s "All In Store" (2006), "Southern Belles" (2008) en "Four Souls - One Heart" (2011), die alle drie alleen maar lovende kritieken kregen in de pers, net zoals de vele live-recensies die er verschenen zijn.
De band heeft de afgelopen 10 jaar veel gespeeld, met als voorlopige hoogtepunten een uitverkocht Antone’s in Austin, toen nog als begeleiders van Malford Milligan, en als Shiner Twins optredens op de hoofdpodia van vele grote festivals, zoals Moulin Blues in Nederland en het BRBF Festival in het Belgische Peer, beiden in de zomer van 2009. Ook stond de band meerdere malen op het gerenommeerde Folkwoods Festival.
Ter gelegenheid van hun 10-jarig bestaan zal de band een éénmalig optreden doen met een aantal speciale gasten, op zondag 14 oktober in Café Wilhelmina in Eindhoven. Uiteraard mét de kenmerkende fraaie vocale harmonies en spannend in elkaar vloeiende gitaarlijnen van Richard van Bergen en Jack Hustinx, plus de bekende stuwende ritmes van drummer Jody van Ooijen en bassist Roelof Klijn, die anderhalf jaar geleden de plaats innam van de plotseling overleden Dick Wagensveld, Shiner Twins bassist van het eerste uur.
Speciale gasten bij dit optreden zijn o.a. Roel Spanjers, al jaren als toetsenman in vaste dienst bij Normaal, en mondharmonicaspeler Gait Klein Kromhof, beiden onlangs onderscheiden met een Dutch Blues Award als beste muzikant in hun categorie. Roel en Gait speelden op alle platen van de Shiner Twins een belangrijke gastrol.
Verder staan er ook nog een aantal verrassings-optredens gepland …

RICHARD VAN BERGEN … lead-vocals, electric & slide guitar
JACK HUSTINX … lead-vocals, acoustic & electric guitar
JODY VAN OOIJEN … drums & percussion
ROELOF KLIJN … bass guitar & double bass
plus special guests:
ROEL SPANJERS … Hammond B3, piano, accordeon, vocals
GAIT KLEIN KROMHOF … harmonica

discografie:
2002 – "Sweet Cherry Soul" als The Malford Milligan Band (Stagger Lee/ Suburban)
2006 – "All In Store" (Stagger Lee/ Suburban)
2008 – "Southern Belles" (Stagger Lee/ Suburban)
2011 – "Four Souls – One Heart" (Stagger Lee/ Suburban)

website: www.shinertwins.com