HARRY BODINE & THE SHINER TWINS
Live in Concert – Maart 2008

De Shiner Twins uit het zuiden en midden van Nederland samen op tour met Harry Bodine uit Austin, Texas ..... het idee hiervoor is ontstaan uit wederzijds respect voor elkaars werk en een gezamelijke passie voor dezelfde muziek. Als er geen 8000 kilometer tussen had gezeten, hadden Harry Bodine en de Shiner Twins waarschijnlijk al veel eerder samen gespeeld.
Het uitwisselen van elkaars laatste CD’s leverde enkele maanden geleden gepassioneerde telefoongesprekken en dito email-wisselingen op, waarbij namen als Little Feat, the Subdudes en alle denkbare traditionele muziekvormen uit de zuidelijke Verenigde Staten veelvuldig de revue passeerden. En als een Amerikaan dan plannen heeft om zijn laatste CD te komen promoten in Europa, tja, dan ligt zo’n samenwerking natuurlijk voor de hand.
Harry Bodine was hiervoor al enkele malen eerder in Europa geweest, met zijn toenmalige band Delta Roux, met wie hij in 1999 en 2002 twee uitstekende CD's opnam. Harry is een zeer getalenteerde slide-gitarist, specialist op de National Steel, maar ook een prima songwriter, getuige zijn recente CD “Which Way Home”, waarvoor hij tot nu toe alleen maar lovende recensies heeft gekregen. Op deze CD vind je een aanstekelijke mix van New Orleans grooves, traditionele zwarte Amerikaanse gospel, de roots van de Mississippi, de roadhouses van Texas, en al dat andere wat de muziek uit het zuiden van de USA zo uniek maakt. Kortom, exact dezelfde mix van stijlen die je terug vindt op de CD “All In Store” waarmee de Shiner Twins vorig jaar door zo ongeveer iedere Nederlandse en Belgische journalist en radiomaker met een écht hart voor muziek de hemel in werden geprezen. Deze stortvloed aan juichende recensies leidde er uiteindelijk toe dat “All In Store” op een tweede plaats terecht kwam in de Euro Americana Chart. Bovendien werd de CD door de luisteraars van het gerenommeerde KRO-radioprogramma American Connection verkozen op een 14e plaats in de jaarlijst top-50 van 2006. Maar ook in veel andere jaarlijsten dook de plaat in de hoogste regionen op. Veel aandacht in de pers en op de radio betekent veel spelen, en dát hebben de Shiner Twins dan ook gedaan het afgelopen anderhalf jaar, waarmee zij zich een prominente plaats hebben weten te veroveren in de Nederlandse roots-scene.
En nu zijn Harry Bodine en de Shiner Twins dan dus sámen te bewonderen op een aantal podia in de lage landen; een gedroomde combinatie .....

HARRY BODINE ..... vocals – slide guitar & lead guitar
RICHARD VAN BERGEN ..... vocals – slide guitar & lead guitar
JACK HUSTINX ..... vocals – acoustic guitar & electric guitar
DICK WAGENSVELD ..... bass – double bass – tuba
NICKY HUSTINX ..... drums – percussion


tourdata:

vrijdag 21 Maart: SOUTHERN BLUESNIGHT – PARKSTAD THEATER – HEERLEN
zaterdag 22 Maart: BREDA BLUES NIGHT – CHASSE THEATER - BREDA
zondag 23 Maart: CROSSROADS CAFE – ANTWERPEN
dinsdag 25 Maart: KIPPENVEL – RADIO KATWIJK
donderdag 27 Maart: CAFE WILHELMINA – EINDHOVEN
vrijdag 28 Maart: DE WEEGBRUG – ROERMOND
zaterdag 29 Maart: NIX BB BLUESCLUB – ENSCHEDE
zondag 30 Maart: DE WITTE BAL – ASSEN

muziek en websites:
HARRY BODINE – “Which Way Home” (eigen beheer) – www.harrybodine.com
SHINER TWINS – “All in Store” (Stagger Lee / Suburban STAG-291154) – www.shinertwins.com

boekingen en informatie:
Theo Looijmans – telefoon 040-2443921 – mobiel 06-12479313 – blues.roots@upcmail.nl